Jauniems europiečiams vėl dovanoja tūkstančius nemokamų traukinių bilietų

Jauniems europiečiams vėl dovanoja tūkstančius nemokamų traukinių bilietų


Dešimtys tūkstančių jaunų europiečių nuo liepos mėnesio nemokamais traukių bilietais galės keliauti po Europą. Pagal programą „DiscoverEU“ iš viso 35 511 jaunų suaugusiųjų iš ES šalių gaus vadinamąjį kelionių pasą, Briuselyje pranešė Europos Komisija.


Tokia akcija nuo 2018-ųjų vyksta dukart metuose. Šį kartą buvo per 180 000 pretendentų. Kad gautų bilietą, jie internete turėjo sudalyvauti viktorinoje ir atsakyti į penkis klausimus apie ES bei vieną papildomą klausimą. Laimėtojai nuo 2024 m. liepos 1 d. iki 2025 m. rugsėjo 30-osios galės 30 dienų traukiniais nemokamai keliauti po Europą.


Paraiškas galėjo teikti jauni žmonės iš ES, taip pat Islandijos, Lichtenšteino, Šiaurės Makedonijos, Norvegijos, Serbijos ir Turkijos. Kad galėtų dalyvauti konkurse, kandidatai pirmąją kelionių laikotarpio dieną turi būti sulaukę 18 metų.


Iniciatyva „DiscoverEU“ pradėta 2018 m. Idėja yra kiekvienam ES piliečiui 18-ojo gimtadienio proga padovanoti „Interrail“ bilietą ir taip jį supažindinti su žemynu. Nuo tada, Komisijos duomenimis, į bilietą pretendavo daugiau kaip 1,4 mln. jaunų žmonių.


DPA, ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)