Agresorė Rusija neberizikuoja panaudoti Krymo tilto kariuomenei Ukrainoje aprūpinti

Agresorė Rusija neberizikuoja panaudoti Krymo tilto kariuomenei Ukrainoje aprūpinti


Pastaruoju metu agresorė Rusija, siekdama aprūpinti Ukrainoje kariaujančius dalinius, kur kas labiau kliaunasi tiekimo maršrutais per okupuotas teritorijas žemyninėje Ukrainoje, nei Krymo tiltu, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų jau ne kartą atakuotu.


Pasak analitikų, „Maxar“ palydovinės nuotraukos rodo, kad per pastaruosius tris mėnesius Krymo tilto geležinkelio vėže nepravažiavo nė vienas karinis krovininis traukinys.


Pastebima, kad tiltu naudojamasi reikšmingai mažiau po 2023 m. liepos 17 d., kai jis buvo atakuotas Ukrainos karinio jūrų laivyno dronais su sprogmenimis, buvo susprogdinta važiuojamosios dalies atkarpa ir geležinkelio bėgiai.



Pasak Ukrainos saugumo tarnybos vadovo Vasylio Maliuko, dar visai neseniai per tiltą kasdien važiuodavo daugiau nei 40 ginklus gabenančių traukinių. Dabar eismas sumažėjo iki keturių keleivinių ir vieno prekinio traukinio per dieną.


Tuo pačiu metu pastebima, kad labai padidėjo krovinių gabenimas per Tamanę Rusijos Krasnodaro srityje.


Pasak analitikų, Ukraina turėtų racionaliai naudoti vakarietišką ginkluotę ir sutelkti smūgius į kelią per Melitopolį, Berdianską ir Mariupolį, ten Rusija dabar tiesia naują geležinkelio liniją, kad sujungtų šiuos okupuotus regionus su Krymu ir Rusijos žemynine dalimi.


Britų leidinys rašo, kad nauja geležinkelio linija, nusidriekusi iš Jakymivkos Melitopolio rajone į Berdianską ir Mariupolį bei toliau į Rostovą, greičiausiai bus Rusijos kariuomenės naudojama naujam puolimui, galinčiam prasidėti šią vasarą.


Geležinkelio trasą sudaro 63 km naujų ir apie 140 km suremontuotų bėgių. Įsibrovėliai nori baigti statybą iki metų pabaigos, kad naujasis tinklas sujungtų daugiau okupuotų Donecko srities rajonų.


Anksčiau pranešta, kad Ukrainos karinių jūrų pajėgų atstovas spaudai Dmytro Pletenčiukas pareiškė, jog nelegaliai pastatytas Krymo tiltas bus sunaikintas, vienintelis klausimas - sunaikinimo laipsnis.


The Independent, UKRINFORM inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)