Lenkija: JAV ginklų siuntimas Kyjivui galėtų būti įkvėpimas Vokietijai

Lenkija: JAV ginklų siuntimas Kyjivui galėtų būti įkvėpimas Vokietijai


Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis pareiškė, kad JAV tolimojo nuotolio ginklų perdavimas Ukrainai galėtų būti „įkvėpimas“ Vokietijai aprūpinti Kyjivą sparnuotosiomis raketomis „Taurus“.


Šiuos komentarus R. Sikorskis išsakė per bendrą spaudos konferenciją su Vokietijos kolege Annalena Baerbock Lenkijos Slubicės pasienio mieste. Renginys buvo skirtas Lenkijos įstojimo į Europos Sąjungą 20-osioms metinėms paminėti.


Lenkijos užsienio reikalų ministras anksčiau ragino Vokietiją perduoti Ukrainai raketas „Taurus“, tačiau teigė nesikišiantis į draugiškos šalies vidaus reikalus.


Vokietijoje šiuo klausimu vyksta „intensyvios diskusijos“, sakė A. Baerbock. „Kaip ir demokratinėse šalyse, turime nuspręsti kartu“, – pridūrė ji.


A.Baerbock taip pat paminėjo iniciatyvą, kuriai ji vadovauja kartu su Vokietijos gynybos ministru Borisu Pistoriusu ir kuria stengiamasi paveikti partnerius, kad Kyjivui būtų skirta daugiau oro gynybos sistemų.

REKLAMA


Vokietijos kancleris Olafas Scholzas anksčiau atmetė idėją tiekti Ukrainai sparnuotąsias raketas „Taurus“, baimindamasis, kad šalis gali būti įtraukta į tiesioginį konfliktą su Rusija.


Neseniai Jungtinės Valstijos patvirtino išsiuntusios Kyjivui ilgojo nuotolio raketų ATACMS.


DPA, ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 20 (2024)

    Savaitė - Nr.: 20 (2024)