Ukraina atidžiai stebės, kurios šalys pripažins „rinkimus“ Rusijoje

EPA-ELTA nuotr.


Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) sekretorius Oleksijus Danilovas pareiškė, kad Ukraina atidžiai stebės, kurios šalys pripažins prezidento „rinkimus“ Rusijoje.


„Bus sunkūs du trys mėnesiai, nes Rusijos Federacija dabar baigs vadinamąjį rinkimų procesą... Šalys, žinoma, pripažins rinkimus Rusijoje, o tai yra absoliuti gėda šiuolaikiniame pasaulyje. Mes labai atidžiai stebėsime, kurios šalys pripažins balsavimo rezultatus, kurios šalys sveikins Putiną su pergale šiuose vadinamuosiuose rinkimuose. Situacija bus gana įdomi“, – pažymėjo O. Danilovas.


Jis priminė, jog kai buvo išrinktas „vienas iš Putino kaimynų“, jokia šalis to nepripažino ir nepripažįsta iki šiol.


NSGT sekretorius pabrėžė, kad Ukraina nepripažins rinkimų Rusijoje. „Atkreipiu dėmesį į tai, kaip elgsis civilizuotu laikomas pasaulis. Kaip jis mano, ar reikia sveikinti žmogų (ir patvirtinti jo legitimumą), kuris žudo mūsų vaikus, kasdien griauna mūsų infrastruktūrą, kasdien žudo mūsų civilius gyventojus. Vienas dalykas įdomus: ar kas nors pasveikins šiuolaikinį Hitlerį, ar ir toliau dėsis, kad jam galima spausti ranką ir turėti reikalų su juo“, – pridūrė pareigūnas.


Kaip jau buvo pranešta, Rusijos prezidento „rinkimai“ vyksta kovo 15-17 dienomis.


Ukrinform, ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)