Ukrainos kariuomenės vadas: priešas puola beveik visoje fronto linijoje

EPA-ELTA nuotr.


Ukrainiečių pajėgos fronte iš puolimo perėjo į gynybą, interviu Vokietijos televizijos kanalui ZDF pasakė vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis.

„Šiuo metu padėtį galima vertinti kaip sudėtingą. Priešas puola beveik visoje fronto linijoje ir mes iš puolimo operacijų perėjome prie gynybos veiksmų. Mūsų gynybos tikslas yra išsekinti priešo pajėgas, pridaryti jam kuo daugiau nuostolių, tuo tikslu naudojant įtvirtinimus, mūsų technologinius pranašumus – bepiločius orlaivius, elektroninės karybos priemones, taip pat išlaikyti paruoštas gynybines linijas“, – kalbėjo O. Syrskis.


Karas pasibaigs, kai Ukraina pasieks savo sienas

O. Syrskis taip pat pareiškė, kad Rusijos ir Ukrainos karas turi baigtis, kai Ukraina pasieks savo sienas ir kad kitokių variantų nėra.


„Žinote, kai tai net nėra karas – karas mūsų šalyje prasidėjo 2014 m., dabar kalbame apie atvirą agresiją“, – kalbėjo O. Syrskis, kai jo paklausė, ar karui prasidėjus jis manė, kad karas truks taip ilgai. „Kai prasidėjo ši agresija, mane apėmė jausmas, tarytum krentu į kažkokią prarają, kurioje laikas neegzistuoja. Aišku, mums tai yra didelė problema. Tada buvo visiškai neaišku, kada visa tai baigsis. Tačiau man buvo aišku, kad tai tęsis ilgai ir lengva nebus.“

REKLAMA


Paklaustas, kodėl tikisi, kad Ukraina gali greitai užbaigti šį karą, jis atsakė: „Tai paremta tuo, kad jį turime baigti, pasiekdami savo sienas. Tai pirmas dalykas. Nes kitokių variantų nėra. Mes tiesiog neturime kitokios išeities. O tai reiškia, kad kiekvienas, visa visuomenė turi susitelkti vardan bendro tikslo – pergalės“.


Jis pridūrė, kad šiuo atveju „kiekvienas turi sunkiai dirbti... mes turime didinti gamybos apimtis čia, Ukrainoje“.


„Šis procesas jau pradėtas. Gamybos apimtis būtina didinti visų pirma todėl, kad mes privalome pasikliauti savo pačių jėgomis. Ne tik partneriais, atsižvelgiant į viską, bet ir mūsų pačių jėgomis. Ir, savaime suprantama, būtina tobulinti taktiką. Mums pagrindinis tikslas ir didžiausia vertybė yra mūsų kovos užduotis betarpiškai vykdančių karių, karininkų gyvybė ir kovos dalinių išlikimas. Mes negalime sau leisti naudoti rusų vadų metodų, kuomet taikoma „mėsos puolimo“ praktika. Jau geriau leisiu (mūsų kariams) užleisti kokias nors pozicijas nei žūti visam būriui. O jiems (rusams) kario gyvybė praktiškai nieko neverta. Ir mes tai matome... Apskritai, nuostoliai visiems, bet kuriai šaliai, bet kuriai visuomenei yra labai jautri tema“, – kalbėjo O. Syrskis.


2024 m. vasario 8 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskyrė generolą pulkininką Oleksandrą Syrskį naujuoju vyriausiuoju Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadu.


UKRINFORM inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)