Ukraina teigia ištvėrusi „sunkiausią žiemą“

Ukraina teigia ištvėrusi „sunkiausią žiemą“


Ukraina pareiškė ištvėrusi sunkiausiais žiemos mėnesiais Rusijos suduotus smūgius šalies vandens ir energetikos infrastruktūrai.


Nuo spalio Rusija raketomis ir bepiločiais orlaiviais daužo svarbius objektus Ukrainoje, milijonams žmonių sutriko vandens, šildymo ir elektros tiekimas.


Prezidentas Volodymyras Zelenskis gyrė ukrainiečius, ištvėrusius žiemą, kai Rusija sistemingai bombardavo energetikos objektus ir panardino milijonus žmonių į tamsą ir šaltį.


„Mes įveikėme šią žiemą. Tai buvo labai sunkus laikotarpis, sunkumų patyrė kiekvienas ukrainietis, bet mes vis tiek sugebėjome aprūpinti Ukrainą elektra ir šiluma“, - savo kasdieniame vakaro kreipimesi sakė V. Zelenskis.


Užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pirmąją pavasario dieną pavadino dar vienu Rusijos prezidento Vladimiro Putino „dideliu pralaimėjimu“ kare su Ukraina. „Išgyvenome sunkiausią per mūsų istoriją žiemą. Buvo šalta ir tamsu, bet nepalūžome“, – sakoma D. Kulebos pareiškime.

REKLAMA


Žiemos pradžioje pagalbos organizacijos perspėjo, kad tikslinė kampanija paskatins naują migracijos bangą į Europą ir kad svarbiausia Ukrainai bus „išgyventi“ šalčio mėnesius. Kremlius sakė, kad Kyjivas pats atsakingas už civilių kančias, nes atsisako kapituliuoti nesutikdamas su Maskvos reikalavimais.


Tačiau Ukrainai pavyko stabilizuot elektros tinklus. Trečiadienį Ukrainos energijos tiekėja „Ukrenergo“ pranešė, kad daugiau nei dvi savaites nebuvo „jokio energijos deficito“. „Inžinieriai tęsia remontą visuose energetikos sistemos objektuose, apgadintuose per Rusijos raketų ir bepiločių orlaivių atakas“, – sakoma pranešime.


„Europos Sąjunga taip pat laimėjo ir, kitaip nei pašiepė Maskva, be rusiškų dujų nesušalo. Vienas patarimas Rusijai: pasprinkit savo dujomis ir savo raketomis“, - pridūrė D. Kuleba.  








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)