M. Pompeo: Rusijos karas prieš Ukrainą yra suplanuotas genocidas

M. Pompeo: Rusijos karas prieš Ukrainą yra suplanuotas genocidas


Rusijos karas prieš Ukrainą yra suplanuotas genocidas, kuriuo siekiama sukurti naują Rusijos imperiją. Tai trečiadienį Hudsono institute pareiškė buvęs JAV valstybės sekretorius Mike`as Pompeo, praneša „Politico“.


M. Pompeo pakartojo savo poziciją, kad Jungtinės Valstijos neturėtų kariauti už kitas šalis, bet dabar, jo nuomone, Amerikos interesai reikalauja remti Ukrainą, kad karas neišplistų Europoje ir JAV netektų stoti ginti NATO šalių.


Be to, pasak buvusio valstybės sekretoriaus, reikia neleisti Rusijai „atkurti sovietinės imperijos, kuri diktuotų sąlygas globalioje energijos išteklių rinkoje, sudarydama ekonominių problemų Jungtinėms Valstijoms ir visam pasauliui“.


„Jei Rusijai bus leista viešpatauti Donbase ir Ukrainos pakrantėse, kitas Putino žingsnis bus perimti kitų nepriklausomų šalių, kurios kadaise priklausė sovietų imperijai, energijos išteklius“, – sakė buvęs Amerikos diplomatijos vadovas.


Anot M. Pompeo, jeigu Putinas nebus sustabdytas, tai dabartinės energijos išteklių kainos bus „prisimenamos kaip metas, kai dujos buvo pigios“.


Jis taip pat atmetė teiginius, kad pataikavimas Maskvai gali duoti ką nors gero.


„NATO solidarumas yra būtinas. Vokietija ir Prancūzija neturi nusileisti jokioms Kremliaus užgaidoms", - pabrėžė M. Pompeo, ragindamas tiekti Ukrainai visų rūšių ginkluotę.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)