Pagal sergamumo augimą pasaulyje pirmaujanti Latvija įveda karantiną

Pagal sergamumo augimą pasaulyje pirmaujanti Latvija įveda karantiną


Pagal sergamumo COVID-19 augimą pasaulyje į pirmą vietą šoktelėjusi Latvija imasi griežtų veiksmų – šalyje keturioms savaitėms įvedamas karantino režimas.


Pirmadienio vakarą Latvijos premjeras Krišjanis Karinis paskelbė, kad karantino suvaržymai galios bent iki lapkričio 15 dienos. Negana to, svarstomi ir dar griežtesni ribojimai. Siūloma įvesti ir komendanto valandą, kuri galiotų nuo 20 iki 5 val. Visgi gyventojams būtų leidžiama šiuo laikotarpiu vykti į darbą ar iš jo.


Karantino metu dauguma parduotuvių, pramogų vietų ir mokyklos bus uždarytos. Sprendimą antradienį dar turi patvirtinti vyriausybė.


Latvijos politikas teigia, kad toks sprendimas priimtas dėl to, kad vakcinacijos procesas šalyje – per lėtas, o naujų koronaviruso atvejų augimas – per greitas. Per pastarąją savaitę naujų COVID-19 atvejų padaugėjo 49 proc., o pastarųjų dviejų savaičių sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis paaugo iki 1307,2 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Šis rodiklis dabar yra didžiausias šalyje nuo pandemijos pradžios.


Karantino metu veiks tik būtinosios parduotuvės ir paslaugos. Taip pat planuojama pratęsti mokinių atostogas papildoma savaite, po jų mokymas iki lapkričio 15 dienos turėtų vykti nuotoliniu būdu.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)