Į tarptautinę operaciją Afganistane išvyksta 19 Lietuvos karių

Į tarptautinę operaciją Afganistane išvyksta 19 Lietuvos karių


Į NATO vadovaujamą tarptautinę operaciją „Tvirta parama“ Afganistane išvyko 19 Lietuvos karių.


Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo viršininkas generolas majoras Vitalijus Vaikšnoras išlydėdamas karius palinkėjo išlikti budriems ir nepriekaištingai vykdyti jiems keliamas užduotis, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).


„NATO vadovaujamos operacijos keliamos užduotys ir atsakomybė išlieka didelė. Žinau, kad kai kuriems jūsų Afganistanas jau pažįstamas, tačiau daugeliui tai bus nauja patirtis. Dalykitės savo sukaupta patirtimi su Afganistano saugumo pajėgomis, kaupkite naudingas žinias Lietuvos kariuomenei, garsinkite Lietuvos vardą tarptautinėje bendruomenėje“, – sakė generolas.


Į tarptautinę operaciją Afganistane išvyksta 19 Lietuvos karių


Lietuvos kariuomenės lėktuvu kariai į Afganistaną išvyks kitos savaitės pradžioje ir pakeis šiuo metu rotaciją baigiančius Lietuvos karius, kurie tarnauja operacijos štabe Kabule bei Vakarų regiono mokymo ir konsultavimo vadavietėje Herate. Planuojama, operaciją baigianti Lietuvos karių pamaina į Lietuvą grįš sausio pabaigoje.


Tarptautinė operacija Afganistane „Tvirta parama” pradėta 2015 metų sausio 1 dieną. Ši operacija – Tarptautinių saugumo paramos pajėgų operacijos tąsa, jos pagrindinis tikslas – mokyti, patarti ir remti Afganistano nacionalines saugumo pajėgų vadovybę, gynybos ir vidaus reikalų ministerijas.
Iš viso Lietuvos kontingentą Afganistane šiuo metu sudaro dvidešimt vienas Lietuvos kariuomenės karys.


Pagal BNS inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)