Valdovų rūmuose apdovanoti tarptautinių olimpiadų ir konkursų nugalėtojai

Valdovų rūmuose apdovanoti tarptautinių olimpiadų ir konkursų nugalėtojai


Ketvirtadienį Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės Valdovų rūmuose apdovanoti tarptautinių olimpiadų ir konkursų laimėtojai bei jų vadovai.


2016 m. tarptautinėse mokinių olimpiadose ir konkursuose dalyvavo daugiau kaip 100 mūsų šalies mokinių. Jie pelnė 2 aukso, 16 sidabro (iš kurių 6 komandiniai), 22 bronzos medalius, 14 pagyrimo raštų, du specialiuosius prizus. Dalyvaudami tarptautiniuose renginiuose, mokiniai turėjo progą ne tik parodyti savo gebėjimus ir varžytis įvairiose mokslo srityse, bet ir bendrauti bei bendradarbiauti su bendraamžiais iš skirtingų pasaulio šalių.


Mažeikių Gabijos gimnazijos abiturientas Elvinas Ribinskas Šveicarijoje vykusioje tarptautinėje fizikos olimpiadoje iškovojo aukso medalį. Tai – antras auksas per visą Lietuvos mokinių dalyvavimo šioje tarptautinėje olimpiadoje istoriją nuo 1989 metų. Aukso medaliu apdovanota ir tarptautinės muzikos olimpiados, kuri vyko Lietuvoje, dalyvė Klaipėdos Vydūno gimnazijos mokinė Gintarė Valionytė.


Tiek jaunieji chemikai, tiek biologai pelnė 2 sidabro ir 2 bronzos medalius, informatikų komanda – bronzą.

REKLAMA


Valdovų rūmuose apdovanoti tarptautinių olimpiadų ir konkursų nugalėtojai


Geografai iš tolimosios Kinijos parsivežė 2 sidabro ir 1 bronzos medalį. Džiugu, kad tai – aštuntoji iš eilės tarptautinė geografijos olimpiada, iš kurios mūsų mokiniai grįžo su medaliais. Kinijoje itin gerai sekėsi ir matematikams – laimėti 3 bronzos medaliai ir 3 pagyrimo raštai. Tarptautinėje matematikos olimpiadoje lietuvaičiai varžėsi net su 600 mokinių iš 109 šalių ir savo rezultatais gerokai aplenkė kitas Baltijos šalis.


Ne pirmus metus puikiai sekasi ir debatininkams – 29-ajame pasaulio individualių debatų ir oratorinio meno čempionate, vykusiame JAV, panevėžietis Jokūbas Lapė pelnė geriausio kalbėtojo, kuriam anglų kalba nėra gimtoji, apdovanojimą.


14-oje Europos Sąjungos (ES) gamtos mokslų olimpiadoje, šiemet vykusioje Estijoje, Lietuvos mokiniai iškovojo komandinius sidabro medalius. Olimpiados dalyviai tyrinėjo dirvožemio mikroorganizmus, kurie dėl jų biocheminių procesų gali būti panaudoti elektros energijai išgauti, iš buityje randamų priemonių gamino baterijas, kuriomis varomais automobilių modeliais dalyvavo lenktynėse.


Iš Indonezijoje, Balyje, vykusios 13-osios tarptautinės jaunių gamtos mokslų olimpiados, kuri skirta mokiniams iki 16 metų, parvežti 2 sidabro ir 4 bronzos medaliai.


Labai gerai pasirodė tarptautinių lenkų bei rusų kalbų olimpiadų dalyviai. Maskvoje vykusioje tarptautinėje rusų kalbos olimpiadoje Vilniaus V. Kačialovo gimnazijos mokinė Greta Vislockytė tapo viena iš dešimties absoliučių olimpiados nugalėtojų.


Taip pat gerai tarptautinėse olimpiadose sekėsi jauniesiems filosofams, astronomams ir astrofizikams, kurie iš olimpiadų grįžo su pagyrimo raštais ir diplomais. Briuselyje vykusiame ES jaunųjų mokslininkų konkurse Lietuvos atstovai buvo apdovanoti specialiaisiais prizais.


Pagal ELTA inf.
D. Labučio (ELTA) nuotr.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>