Prezidentas V. Adamkus ir būrys žinomų žmonių skelbs „Maltiečių sriubos" startą

Prezidentas V. Adamkus ir būrys žinomų žmonių skelbs „Maltiečių sriubos" startą


Ketvirtadienio popietę sostinės V. Kudirkos aikštėje maltiečiai pradės kasmetinės labdaros akcijos „Maltiečių sriuba" žygį per Lietuvą.


Akcija „Maltiečių sriuba" šiais metais vyks 40 Lietuvos miestų, prisidėti žada nemažai ministerijų, savivaldybių, valstybinių ir verslo įmonių, mokyklų, bendruomenių.


Pasak prieš kelias dienas savo 90-metį atšventusio akcijos globėjo Prezidento Valdo Adamkaus, dalyvauti „Maltiečių sriubos" akcijoje jam yra garbė. Ekscelencija kviečia visus prisidėti prie kilnaus tikslo, kad vargo ir ligų prispausti senoliai gyventų oriai, kad juos pasiektų mūsų dėmesys, atjauta, kad jiems netektų badauti.


Akcijos „Maltiečių sriuba 2016" atidarymo šventėje sriuba vaišins ne tik maltiečiai - bus galima paragauti verslo atstovų, restoranų, žinomų žmonių virtos sriubos, arbatos su pyragais.


Už 2015 m. „Maltiečių sriubos" metu paaukotas lėšas 17-oje miestų vienišiems seniems žmonėms į namus nuvežta daugiau kaip 116 000 porcijų šilto maisto, senoliai aplankyti daugiau kaip 61 000 kartų. Tokią pagalbą gavo tie, kurie iš niekur kitur jos sulaukti nebesitiki - kiekvienas gavėjas buvo atrinktas tariantis su seniūnijų darbuotojais, šeimos gydytojais, bendruomenių nariais.

REKLAMA


Už akcijos aukas visus metus finansuojamas ir kitas didelis maltiečių projektas senjorams - socialinė priežiūra namuose. Jis šiuo metu vykdomas 13 miestų, kur maltiečiai lanko ir prižiūri 1466 vienišus senelius. Iš viso šiuo metu maltiečiai Lietuvoje nuolat globoja daugiau kaip 2500 senjorų.


Į šiųmetinę „Maltiečių sriubos" akciją siekiama įtraukti daugiau jaunimo. Pasak Jaunųjų maltiečių vadovo Vaido Tumėno, atnaujinta akcija „Idėjos padėjėjos" skatins jaunus žmones savanoriauti, kvies gerais darbais atverti laukimu, tylėjimu ir vienatve paženklintas senolių namų duris. Jaunieji maltiečiai kviečia „Facebook" puslapyje „Idėjos padėjėjos" registruoti labdaringą idėją, gauti jos patvirtinimą ir įgyvendinti savo mieste.


„Maltiečių sriubos" renginiai Vilniuje ir kituose miestuose vyks iki gruodžio pabaigos.


Pagal ELTA inf.


Prezidentas V. Adamkus ir būrys žinomų žmonių skelbs „Maltiečių sriubos" startą







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)