Pažeidžiamiausioms visuomenės grupėms didinamas socialinių paslaugų ir pagalbos prieinamumas

Pažeidžiamiausioms visuomenės grupėms didinamas socialinių paslaugų ir pagalbos prieinamumas


Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) kartu su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos ekspertais kurs individualizuotų socialinių paslaugų pažeidžiamiausioms visuomenės grupėms teikimo modelį.


Pradžioje jis bus išbandytas skirtingo dydžio šalies savivaldybėse: Marijampolėje, Kauno rajone ir Švenčionyse. Vėliau jis galės būti taikomas visoje Lietuvoje.


Siekiant mažinti žmonių su negalia, mažiau galimybių turinčio jaunimo, iš įkalinimo įstaigų išeinančių asmenų socialinę atskirtį, numatoma didinti jiems reikalingų socialinių paslaugų ir pagalbos prieinamumą, ypatingą dėmesį skirti jų integracijai į darbo rinką.


„Sudarysime sąlygas pažeidžiamiausiems gyventojams gauti ne tik finansinę paramą, bet visų pirma kokybiškas socialines paslaugas, kurios jiems padėtų sugrįžti į visavertį visuomenės gyvenimą“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.


Anot ministrės, labai svarbu į socialinių paslaugų teikimą įtraukti nevyriausybines organizacijas, sukurti šių visuomenės grupių atvejo vadybos ir palydėjimo sistemą.

REKLAMA


Projekto metu, kaip nurodoma SADM pranešime, bus peržiūrėtos ir įvertintos šiuo metu teikiamos socialinės paslaugos bei jiems skiriamos išmokos.


Pasitelkus geriausią kitų ES valstybių patirtį, bus parengtas naujas socialinių paslaugų teikimo modelis, kuris palengvintų pažeidžiamiausių visuomenės grupių integraciją į socialinį gyvenimą, sudarytų galimybes jiems įsidarbinti ir išlikti darbo rinkoje.


Europos Komisijos finansuojamą projektą planuojama įgyvendinti iki 2022 metų pabaigos. Projektui skirtas 600 tūkst. eurų Europos Sąjungos finansavimas.


Socialinė apsaugos ir darbo ministerija kelia sau tikslą pereiti nuo vienodų socialinių paslaugų visiems prie paslaugų, kurios labiau atlieptų konkretaus žmogaus poreikius.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)