Turgaviečių prekiautojams paskirstyta beveik 800 tūkst. eurų kompensacijų

Turgaviečių prekiautojams paskirstyta beveik 800 tūkst. eurų kompensacijų


Pagal šio mėnesio pradžioje prasidėjusią turgavietės mokesčio kompensavimo priemonę, kai turgaviečių prekiautojai gali gauti vienkartinę 300 eurų kompensaciją, vien per pirmąją savaitę jau paskirstyta 788,1 tūkst. eurų kompensacijų 2 627 turgavietės prekiautojams, skelbia Ekonomikos ir inovacijų ministerija.


Pagal turgavietės mokesčio kompensavimo priemonę, kompensaciją gali gauti turguje ne maisto produktais prekiaujantys gyventojai, kurių ekonominė veikla yra įtraukta į Ekonomikos ir inovacijų bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų patvirtintą nukentėjusių nuo COVID-19 veiklų sąrašą. Vienas prekiautojas gali gauti tik vieną kompensaciją nepriklausomai nuo turimų prekyviečių skaičiaus.


Ekonomikos ir inovacijų ministerija nurodo, kad norintys gauti kompensaciją turgaviečių prekiautojai iki šių metų birželio 1 dienos turi pateikti supaprastintos formos paraišką Valstybinės mokesčių inspekcijos sistemoje „Mano VMI“. Paraiškų priėmimas gali būti sustabdytas nesulaukus minėto termino, jeigu priemonei skirtos lėšos bus paskirstytos anksčiau.

REKLAMA


Prieš skiriant paramą pagal šią priemonę bus tikrinama, ar turgaviečių prekiautojai nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. iki gruodžio 16 d. buvo įgiję verslo liudijimą arba įregistravę individualią veiklą. Prekiautojai taip pat turi būti pateikę metinę pajamų deklaraciją už 2019 metus ir atitikti kitus nustatytus reikalavimus.


Turgavietės mokesčio kompensavimo priemonei įgyvendinti skirta 2 mln. eurų, nurodoma ministerijos pranešime. Šiomis lėšomis galėtų pasinaudoti 6,67 tūkst. turgaviečių prekybininkų. Kompensacijos dydis nustatytas, atsižvelgiant į tai, kad viena turgavietės prekybos vieta mėnesiui vidutiniškai kainuoja 155 eurus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)