Nuo Naujųjų brangsta elektra ir dujos

Nuo Naujųjų brangsta elektra ir dujos


Buitiniams vartotojams nuo sausio 1 dienos brangsta elektra ir dujos.


Populiariausias „standartinis“ vienos laiko zonos elektros tarifas padidės 2,9 proc., iki 14,1 cento už kWh (su PVM), dviejų laiko zonų – 3,9 proc. (iki 16,1 cento už kWh) už dienos, ir 1 proc. (iki 10 centų už kWh), už nakties ir savaitgalio tarifus.


Šiuo metu daugiausia elektros buitinių vartotojų – 95,4 proc. – yra pasirinkę vienos laiko zonos „Standartinį“ mokėjimo planą.


Taip pat nuo sausio 1 dienos buitiniams vartotojams brangsta dujos. Gamtines dujas naudojantys maistui ruošti, už suvartotą kub. m gamtinių dujų mokės 0,50 euro su PVM, pastovioji tarifo dalis (mokama kas mėnesį, nepriklausomai nuo dujų suvartojimo) nesikeis – 0,56 euro per mėnesį.


Gamtinių dujų kaina šiai vartotojų grupei didėja 6,38 proc. Vartotojai už gamtines dujas per pirmą 2021 metų pusmetį vidutiniškai sumokės 0,81 euro daugiau, palyginus su šių metų antruoju pusmečiu.


Vartojantiems gamtines dujas šildymui, gamtinių dujų tarifai (nei pastovioji, nei kintamoji dalis) nesikeičia, o daugiausia gamtinių dujų suvartojantiems vartotojams (daugiau nei 20 tūkst. kub. m per metus) kintamoji tarifo dalis mažėja 3,70 proc., pastovioji tarifo dalis nesikeičia.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)