Darbą Lietuvoje pradeda Tarptautinio valiutos fondo misija

Darbą Lietuvoje pradeda Tarptautinio valiutos fondo misija


Penktadienį darbą Lietuvoje pradeda Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misija. Kaip pranešė Lietuvos bankas (LB), misijai, kuri Vilniuje dirbs iki birželio 7 dienos, vadovaus Borja Gracia.

Konsultacijų metu TVF ekspertai susitiks su LB vadovais, Finansų ministerijos ir kitų valstybės institucijų bei privataus sektoriaus atstovais.


„TVF ekspertai susipažins su bendra Lietuvos makroekonomine padėtimi, darbo rinkos tendencijomis. Susitikimuose su institucijų atstovais taip pat bus diskutuojama fiskalinės politikos, struktūrinių reformų darbotvarkės, finansų sektoriaus reguliavimo klausimais“, – nurodoma LB išplatintame pranešime.


Taip pat gegužės 31 dieną numatoma bendra TVF ir LB makroekonominių tyrimų konferencija, kurioje B. Gracia kartu su LB valdybos pirmininku Gediminu Šimkumi ir finansų ministre Gintare Skaiste aptars Lietuvos eksportuotojų prisitaikymą prie įvairių išorinių veiksnių bei jų konkurencingumo perspektyvas.


TVF yra 190 valstybių jungianti organizacija, kuri siekia visų savo narių tvaraus ekonomikos augimo ir gerovės. Lietuva TVF nare yra nuo 1992 metų, jai atstovauja centrinio banko vadovas.


ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)