Klaipėdoje baigti Baltijos prospekto sankryžos 40,5 mln. vertės rekonstrukcijos darbai

Klaipėdoje baigti Baltijos prospekto sankryžos 40,5 mln. vertės rekonstrukcijos darbai


Klaipėdoje pabaigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai, pranešė miesto savivaldybė.


„Didžiausias naujosios estakados privalumas – pralaidumas. Pirmiausia – patogiam susisiekimui su uostu. Ir nors visa apimtimi transporto priemonių vairuotojai jį galės pajusti tada, kai bus baigti kito užsakovo ir kitų rangovų vykdomi rekonstrukcijos darbai Vilniaus plente – pakeliui į estakadą, jau dabar yra akivaizdu, kad šio objekto atsiradimas reikšmingai pagerino eismo situaciją: sumažėjo spūstys bei aplinkos tarša šioje miesto dalyje, taupomas eismo dalyvių laikas ir, žinoma, degalai“, – sakė Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.


Skelbiama, kad rekonstravus žiedinę sankryžą ir pastačius estakadą iš esmės atskirti į uostą važiuojančių sunkiasvorių transporto priemonių ir gyventojų susisiekimo srautai.


Taip pat po modernizuota žiedine sankryža įrengtos požeminės perėjos, sutvarkyta negalią turintiems gyventojams ir dviračiams bei paspirtukams pritaikyta infrastruktūra.


Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos ir estakados statybų vertė – 40,5 mln. eurų.


Primenama, kad eismas Baltijos prospekto estakada visiškai atvertas 2023 m. spalio 18 d. Pastatytos dvi estakados, kurių kiekvienos ilgis 806 m, kiekvienos jų plotis – 11 metrų. Estakadoms sunaudota 11 500 kub. m betono.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)