Iš Seimo etikos komisijos sargų siūloma išbraukti S. Jovaišą ir A. Matulą

BNS nuotr.


Seimo narė Agnė Širinskienė siūlo iš parlamentinės Etikos ir procedūrų komisijos narių išbraukti akcijos „Skaidrinam“ metu pagarsėjusius, daug kompiuterinės technikos ir telefonų už parlamentinei veiklai skirtas lėšas įsigijusius konservatorius Sergejų Jovaišą ir Antaną Matulą.


Vietoj jų parlamentarė siūlo į šios komisijos sudėtį įtraukti kitus Seimo mažumai priklausančių parlamentarų pasiūlytus TS-LKD frakcijos narius.


A. Širinskienė  įregistravo tokį pasiūlymą Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo Jurgio Razmos įregistruotam nutarimo projektui dėl Seimo Etikos ir procedūrų komisijos sudarymo. Jame siūloma į komisijos sudėtį įtraukti Seimo opozicinių frakcijų pasiūlytą Laisvės  frakcijos narį Artūrą Žukauską.


Kaip pastebi A. Širinskienė, dėl parlamentarų S. Jovaišos ir A. Matulo pirkinių tikslingumo, atsakingo parlamentinių lėšų naudojimo, elgesio etiškumo visuomenėje kilo daug klausimų.

REKLAMA


„Dėl to yra abejonių, ar klausimų dėl savo elgesio sukėlę Seimo nariai toliau gali dirbti Etikos ir procedūrų komisijoje bei vertinti kitų savo kolegų elgesį, tame tarpe – ir kitų kolegų parlamentinių lėšų naudojimą“, – sako pasiūlymo autorė A. Širinskienė.


S. Jovaiša, akcijos „Skaidrinam" duomenimis, nusipirko penkis kompiuterius, telefonų už 25 tūkst. eurų.


TS-LKD frakcijos narys Antanas Matulas taip pat buvo vienas iš Seimo narių, nemažai parlamentinių lėšų išleidusių kompiuterių bei telefonų pirkimui bei nuomai. Jo pirkinių sąraše yra ir pvz.  Iphone 13 Pro Max už 1443 eurus,  2023 metais pirktas  naujausias Samsung Galaxy S23 Ultra Black telefonas už 1461 eurą bei galingas Acer Nitro kompiuteris už beveik 11 000 eurų. Šis kompiuteris, pasak parlamentaro, jam buvo reikalingas nuotraukoms susikelti ir memuarams rašyti.


Iniciatyvos „Skaidrinam“ akiratyje atsidūręs Seimo konservatorių frakcijos narys S. Jovaiša anksčiau yra žadėjęs trauktis iš Etikos ir procedūrų komisijos ir pasibaigus kadencijai įsigytą biuro techniką palikti Seimui.


Seimo narys konservatorius Antanas Matulas yra sakęs, kad už parlamentines lėšas nieko neleistino nepirko.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)