Visose profesinėse mokyklose prasideda atvirų durų dienos

Visose profesinėse mokyklose prasideda atvirų durų dienos


Penktadienį visose šalies profesinio mokymo įstaigose prasideda atvirų durų dienos.


Kaip pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), susipažinti su profesiniu mokymu visi norintieji galės dvi dienas.


Profesinėse mokyklose lankytojai bus kviečiami „pasimatuoti“ programuotojo, dizainerio, mechatroniko ir kitas profesijas. Taip pat – išmokti skraidinti bepiločius dronus, naudotis 3D spausdintuvu ar išbandyti įvairius simuliatorius.


„Džiaugiamės, kad žmonių požiūris į profesinį mokymą yra pakitęs ir dar keičiasi, kad vis daugiau jaunų žmonių pirmiausiai renkasi profesinę mokyklą, ir tik po to, jei reikia tolesnei karjerai, siekia aukštojo mokslo“, – ministerijos išplatintame pranešime teigė Klaipėdos technologijų mokymo centro direktorė Violeta Petrušienė, pažymėdama, kad stereotipus labiausiai griauna profesinių įstaigų absolventai, sėkmingai įsitvirtinę darbo rinkoje.


Pagrindinio priėmimo į profesinio mokymo įstaigas vasaros etapas šiais metais prasidės birželio 3 dieną. Prašymus stojantieji galės teikti iki rugpjūčio 5 dienos.

REKLAMA


Kaip anksčiau pranešė ministerija, į profesinio mokymo įstaigas šiais metais numatoma priimti 20,6 tūkst. mokinių. 


Daugiausia valstybės finansuojamų vietų planuojama inžinerijos, paslaugų, gamybos ir perdirbimo, informacijos ir ryšio technologijos sritims.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)