„Kauno hospiso namai“ kviečia prisidėti prie socialinės veiklos

„Kauno hospiso namai“ kviečia prisidėti prie socialinės veiklos


VšĮ "Kauno hospiso namai" - medicininė įstaiga, turinti licenciją ir jau 9 metus teikianti NEMOKAMAS paliatyviosios pagalbos paslaugas sunkiai sergantiems nebepagydoma liga mirštantiems pacientams ir jų artimiesiems jų pačių namuose Kaune ir Kauno rajone.


Partnerių turinys


Stacionaraus pastato neturime (bet turime viltį jį netrukus turėti), tad vykstame TIK į pacientų namus. Šiandien išgyvename iš žmonių paramos, 1,2 proc., kuriuos gali paskirti dirbantis žmogus ir savanoriško darbo. Turime sutartį su Teritorine ligonių kasa (TLK), tačiau jie kompensuoja tik 25 proc. pajamų, kas mėnesį, darbo užmokesčiui ir mokesčiams sumokėti. Likusius 75 proc. turime susirasti iš žmonių ir įmonių paramos.


Kauno Hospiso unikalumas – tai kokybiškas ir ORUS nebepagydomo žmogaus GYVENIMAS namuose, NORŲ pildymas, aktyvumas iki paskutinės akimirkos bei RAMYBĖ ir KOMFORTAS. Hospiso komandoje dirba 14 darbuotojų: gydytoja, 2 bendrosios praktikos slaugytojai, slaugytojos padėjėja, socialinis darbuotojas, medicinos psichologas, 3 kineziterapeutės, dvasinė asistentė, savanorių koordinatorė, savanorių psichologė, direktorės pavaduotoja, direktorė, buhalterė. Komandoje taip pat turime virš 160 įvairių sričių specialistų savanorių.

REKLAMA


Visą finansinę dalį išlaidų sudaro atlyginimai ir mokesčiai. Komanda, kurią sudaro medicinos personalas: gydytojas, slaugytoja ir socialinis darbuotojas. Pirmiausia aplanko pacientus namuose bei matydami situaciją numato individualų paliatyvios pagalbos paslaugų planą. Šiandien padedame daugiau nei 20 pacientų ir jų artimųjų. Skaičius nuolat kintantis, nes bet kurią akimirką žmogus miršta.


Į pacientų namus nešame Viltį, Pagarbą, Orumą, Kokybišką gyvenimo patirtį paskutinėje ir SVARBIAUSIOJE Jų gyvenimo kelionėje.


Esame nuolatinė pagalba pacientui ir jo šeimai ČIA IR DABAR. Daugybė pacientų vienišų, paliktų, vaikų, jaunuolių, vidutinio amžiaus ar senjorų išleistų iš ligoninių į namus tiesiog numirti, be pagalbos, be skausmo malšinimo priemonių ir be palaikymo, žinojimo, kad kažkam gali paskambinti ir pasikalbėti, gauti patarimą. Išėjimas yra gyvenimas – ir kiekviena minutė čia yra pati brangiausia.

REKLAMA


Pacientams teikiamos medicininės, socialinės, dvasinės, psichologinės, juridinės paslaugos. Kiekvienam individualiai, atsižvelgiant į to žmogaus ligą bei socialinę aplinką. Kantriai ir nuolankiai dirbame, augindami viltį kenčiančiam žmogui, tačiau kasdien susiduriame su kita mums sunkia situacija - Mūsų finansine padėtimi.


VŠĮ „Kauno hospiso namus" globoja Jo ekscelencija prezidentas Gitanas Nausėda, aktyviai seka mūsų veiklą. Taip pat esame žinomi žiniasklaidoje ir televizijoje.


Labai norime pakviesti Jus, prisidėti prie šios socialinės veiklos ir tapti bendruomene kenčiančiam žmogui.


VŠĮ "Kauno hospiso namai"
Įstaigos kodas: 303503497
tel. nr. 869440099
email: info@kaunohospisas.lt
www.kaunohospisas.lt
FB: VŠĮ "Kauno hospiso namai"
Swedbank BIC - HABALT22
LT467300010141748723








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)