Prasideda 36-oji „Maisto banko“ akcija: kviečia aukoti ilgo galiojimo produktus

Prasideda 36-oji „Maisto banko“ akcija: kviečia aukoti ilgo galiojimo produktus


Penktadienį visoje Lietuvoje prasideda jau 36-oji „Maisto banko“ akcija. Jos metu daugelyje šalies parduotuvių budėsiantys savanoriai kvies stokojantiems paaukoti ilgiau negendančių maisto produktų, tokių kaip aliejus, mėsos ar žuvies konservai.


Šiais metais „Maisto banko“ akcija vyks 74 Lietuvos miestuose ir miesteliuose, 379 parduotuvėse. Joje dalyvaus 256 skirtingos nevyriausybinės organizacijos ir rekordinis skaičius – daugiau nei 7 400 – savanorių.


„Labai tikimės, kad dar didesnis būrys žmonių prisidės aukodami ilgo galiojimo maisto produktų, taip pat prekybos tinkluose, kurie teikia tokią galimybę, nuskenuodami savanorio įteiktą skrajutę, o negalintys atvykti į parduotuves šiuo metu gali prisidėti skirdami dalį gyventojų pajamų mokesčio“, – pranešime spaudai cituojamas „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.


Negalintys atvykti į parduotuvę kviečiami aukoti lėšų skambinant trumpuoju numeriu 1343 (auka 5 eurai) ar skiriant 1,2 proc. gyventojų pajamų mokesčio.


„Maisto banko“ duomenimis, Lietuvoje skurdo riziką patiria kas penktas šalies gyventojas, kas septintas pripažįsta, jog susiduria su sunkumais apsirūpindami maistu.


ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)