Kauną papildys penkiolika naujų skverų

Kauną papildys penkiolika naujų skverų


Kauno tarybos nariai vienbalsiai pritarė 15 žaliųjų erdvių įrašymui į miesto skverų sąrašą. Šį statusą gavo teritorijos Petrašiūnuose, Šančiuose, Kalniečiuose, Eiguliuose ir Žaliakalnyje.


Anot Kauno savivaldybės, šiose teritorijose bus vykdoma augalijos ir medžių apsauga, priežiūra ir būklės stebėsena, kai kur atsiras naujų gėlynų, kiti prie aplinkos derantys želdynai. Ateityje laukia ir didesni pokyčiai – suformavus sklypus, bus kuriamas takų tinklas ir įrengiama rekreacinė infrastruktūra.


„Nuosekliai peržiūrime Kauno bendrąjį planą ir plečiame skverų sąrašą. Į jį įtraukiame naujus plotus miesto centre ir atokesniuose mikrorajonuose. Juos pritaikysime kauniečių poilsiui ir laisvalaikiui.


Žalios erdvės yra skirtingo dydžio ir būklės – vienus skverus užteks papildyti mažąja architektūra, papuošti gėlynais, kitur galės atsirasti žaidimų bei sporto aikštelės, pėsčiųjų ir dviračių takai“, – pranešime spaudai teigė Aplinkos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.


Skelbiama, kad oficialiai skverais pripažintos penkios teritorijos Petrašiūnuose, po tris naujus skverus turės Šančiai ir Žaliakalnis. Saugomo skvero statusą įgavo žalumos salelės Eiguliuose bei Kleboniškyje. Likusios dvi teritorijos išsidėsčiusios Kalniečiuose.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)