Suaugusiųjų mokymosi platforma per savaitę sulaukė daugiau nei 2,3 tūkst. registracijų

Suaugusiųjų mokymosi platforma per savaitę sulaukė daugiau nei 2,3 tūkst. registracijų


Praėjusią savaitę atverta suaugusiųjų mokymosi platforma kursuok.lt jau sulaukė daugiau nei 2,3 tūkst. užsiregistravusiųjų asmenų, sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas. Be to, pastebi ministras, padaugėjo ir siūlomų kursų – šiuo metu galima registruotis į 65 mokymosi programas.


„Šiek tiek daugiau nei per vieną savaitę į kursus užsiregistravo daugiau nei 2300 asmenų. Kasdien konsultacinė linija sulaukia apie 500 skambučių, siekiama išsiaiškinti apie kursus, matome, kad svarbus klausimas yra dėl finansavimo sąlygų, nutraukimo ir panašiai“, – trečiadienį Seimo Švietimo ir mokslo komitete pranešė G. Jakštas.


„Bendrai svetainė sulaukė 71 tūkst. lankytojų, o sausio 23 dieną per vieną dieną apsilankė 22 tūkstančiai“, – pridūrė ministras.


Suaugę asmenys dažniausiai renkasi projektų valdymo, užsienio kalbų, buhalterijos, viešojo kalbėjimo kursus, sakė G. Jakštas.


„Pačiose populiariausiose programose kartais pritrūksta vietų. Primename, kad tai nėra trumpalaikė priemonė. Praėjusią savaitę startavome su 52 mokymo programomis, šiandien turime 65. Augant paklausai, auga ir pasiūla“, – pabrėžė švietimo ministras.


Praėjusį antradienį pristatyta suaugusiųjų mokymosi platforma kursuok.lt, kurioje nuo šiol galima rinktis norimus kursus ir gauti 500 eurų finansavimą. 500 eurų dotaciją penkeriems metams gali gauti visi dirbantys suaugę asmenys nuo 18 iki 65 metų.


ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)