Kalėdų savaitgalis – darbymetis vaiko teisių gynėjams

Kalėdų savaitgalis – darbymetis vaiko teisių gynėjams


Vaiko teisių gynėjai informuoja, kad Kalėdų savaitgalį gavo 390 pranešimų apie galimus vaiko teisių pažeidimus. Pasak jų, net 74 kartus pranešimai buvo skubūs ir reaguoti reikėjo kartu su policija. Iš viso per savaitgalį saugią aplinką užtikrinti teko 103 vaikams.


Pasak Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorės Ilmos Skuodienės, gautų pranešimų skaičius šiais metais išaugo daugiau nei dvigubai, jei lygintume su praėjusiais metais, tačiau šiais metais išvengta itin skaudžių atvejų, o gauti pranešimai daugiausia tipinio pobūdžio – susiję su nesaikingu alkoholio vartojimu, smurtu, nesutarimais tarp tėvų.


„Nors bendras pranešimų skaičius išaugo, tačiau reikia nepamiršti, kad ir šventinis savaitgalis šiais metais buvo ilgesnis, tai ko gero pagrindinė priežastis, lėmusį pranešimų padidėjimą. Taip pat pastebime didėjančią pranešimų tendenciją ne tik švenčių metu, tai reiškia, kad mūsų žmonėms vis labiau rūpi šalia esantis vaikas, esame labiau linkę kreiptis pagalbos“, – išplatintame pranešime cituojama I. Skuodienė.

REKLAMA


2022 metų Kalėdų savaitgalį vaiko tiesių gynėjai gavo daugiau kaip 150 pranešimų apie galimus vaiko teisių pažeidimus, net 60 kartų pranešimai buvo skubūs ir reaguoti teko kartu su policija. Iš viso praėjusių metų kalėdinį savaitgalį saugią aplinką užtikrinti reikėjo daugiau nei 80 vaikų.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)