Nuo 2023 metų nepilnamečiai negalės dalyvauti loterijose

Nuo 2023 metų nepilnamečiai negalės dalyvauti loterijose


Seimas uždraudė nepilnamečiams dalyvauti loterijose. Už tai numatančias Loterijų įstatymo pataisas antradienį balsavo 88 Seimo nariai, prieš buvo 7, susilaikė 23 parlamentarai.


Loterijos organizatorius ir loterijos bilietų platintojai iš perkančio loterijos bilietus asmens privalės reikalauti pateikti asmens amžių liudijantį dokumentą tuo atveju, kai yra abejonių, kad asmuo yra jaunesnis negu 18 metų. Jeigu toks asmuo nepateiks jo amžių liudijančio dokumento, loterijos organizatorius ir loterijos bilietų platintojai privalės atsisakyti parduoti jam loterijos bilietus.


Seimo priimtos Loterijų įstatymo pataisos taip pat numato, kad loterijos organizatoriams ir (ar) loterijos bilietų platintojams bei jų darbuotojams draudžiama skatinti asmenis dalyvauti loterijose siūlant jiems įsigyti loterijos bilietus jų platinimo vietose. Šis draudimas netaikomas kai loterijos bilietai platinami interneto ryšiu.


Naujas reglamentavimas įsigalios 2023 m. sausio 1 d. Laimėjimai pagal iki šio įstatymo įsigaliojimo dienos įsigytus loterijos bilietus jaunesniems nei 18 metų, bet vyresniems nei 16 metų amžiaus asmenims bus išmokami iki 2023 m. sausio 31 d.


Šiuo metu galiojančiame įstatyme numatyta, kad Lietuvos Respublikoje draudžiama išmokėti laimėjimus asmenims, jaunesniems kaip 16 metų.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>