„Savaitė“: Lietuva turės dar vieną palaimintąjį

„Savaitė“: Lietuva turės dar vieną palaimintąjį


Išleistas naujausias žurnalo„Savaitė“ numeris. Jame pranešama, kad birželio 25-ąją, Vilniaus Katedros aikštėje vyks ypatingos iškilmės – arkivyskupas Teofiliųs Matulionis bus paskelbtas Bažnyčios kankiniu ir palaimintuoju. Žurnale taip pat rasite analitinę publikaciją apie tai, kad smurtas prieš vaikus ir toliau plinta lyg epidemija. Įdomybių mėgėjams – rašinys apie JAV vėliavos istoriją.


Lietuvos vyskupų konferencija 2017-uosius yra paskelbusi arkivyskupo T. Matulionio metais. Jų šūkiu parinkti žodžiai iš Evangelijos: „Tiesa padarys jus laisvus.“ Svarbiausias šių metų įvykis – arkivyskupo T. Matulionio beatifikacijos iškilmės. Nuo šio momento mūsų tauta turės jau tris šventuosius – be T. Matulionio, dar ir Kazimierą Jogailaitį, dėl savo pamaldumo ir doro gyvenimo paskelbtą šventuoju 1602 m., bei palaimintąjį Jurgį Matulaitį. Pastarąjį popiežius Jonas Paulius II paskelbė palaimintuoju 1987 m. birželio 28 d., minint Lietuvos krikšto 600 metų sukaktį. Plačiau apie tai – rašinyje „Lietuva turės dar vieną palaimintąjį“.

REKLAMA


Nelaimingas atsitikimas ar smurtas prieš vaiką? Neretai nuspręsti vienareikšmiškai gana sunku, juo labiau kad nuolat daugėja atvejų, kai mažamečiai nukenčia dėl tėvų nepriežiūros. Ir taip nutikti gali bet kokioje šeimoje.


Smurtas prieš vaikus mūsų šalyje – lyg nelemta epidemija: yra didžiulio masto ir plinta toliau. Be to, ne gatvėje ir net ne mokykloje, o artimiausioje aplinkoje vaikai nukenčia dažniausiai ir skaudžiausiai. „Tiek fiziškai, tiek psichologiškai vaikai dažniausiai nukenčia nuo tų žmonių, kurie yra arčiausiai, kurie juos geriausiai pažįsta“, – sako vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė. Rašinys šia tema - „Vaikai kenčia ir gerose šeimose“.


„Savaitė“: Lietuva turės dar vieną palaimintąjį


Žvaigždėtai ir juostuotai (stars and stripes) vėliavai, kaip dažnai vadinamas vienas svarbiausių Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) simbolių, šiemet sukanka 240 metų. 1777 m. birželio 14 d. Kontinentiniame kongrese Filadelfijoje buvo patvirtinta JAV nacionalinė vėliava su 13 baltų žvaigždučių mėlyname fone ir 13 raudonų ir baltų juostų. Nuo to laiko juostų skaičius nepakito, o žvaigždžių vis daugėjo, prisijungiant vis naujoms valstijoms.


Apie tai – istorinė publikacija „JAV vėliava: nuo 13 iki 50 žvaigždžių“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)