G. Nausėda: vien tik I. Šimonytės asmeninių teigiamų savybių neužtenka, labai svarbu ir komandinis darbas

G. Nausėda: vien tik I. Šimonytės asmeninių teigiamų savybių neužtenka, labai svarbu ir komandinis darbas


Prezidentas Gitanas Nausėda mano, kad kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė moka gerai reaguoti į situacijos pokyčius ir priimti atitinkamus, adekvačius sprendimus. Visgi šalies vadovas akcentuoja, kad vien asmeninių teigiamų kandidatės savybių neužtenka, pasak jo, galutinę sėkmę lemia komandos pasirinkimas ir efektyvus komandinis darbas tarp valdžios institucijų.


„Ingridą aš pažįstu pakankamai seniai, dar tuomet, kai dirbau vyriausiuoju ekonomistu, mes bendravome jai dar būnant finansų viceministre, dalyvaudavome įvairiose konferencijose. Man patinka jos tiesus kalbėjimo būdas. Ingrida moka gerai reikšti mintis, ir aš tikiu, kad ji moka gerai reaguoti į situaciją, t. y. matyti situacijos pokyčius ir priimti atitinkamus, adekvačius sprendimus“, – Seime žurnalistams ketvirtadienį teigė G. Nausėda.


Visgi šalies vadovas akcentuoja, kad, nepaisant I. Šimonytės asmeninių teigiamų savybių, svarbiausia yra komandinis darbas.


„Kiek teigiamų savybių bebūtų, vis dėlto tai yra komandinis darbas, ir aš tikiuosi, kad tai supranta ir netrukus turbūt premjere tapsianti I. Šimonytė, kad tu gali daryti daug darbų ir 24 valandas per parą dirbti, bet vis tiek galutinę sėkmę lemia komandos pasirinkimas ir komandinis darbas“, – atkreipė dėmesį šalies vadovas.

REKLAMA


Todėl G. Nausėda pabrėžia, kad komandinis darbas turi išsiplėsti ir už Vyriausybės ribų.


„Aš tikiu, kad visi mes turime jaustis savotiška komanda: prezidentas, Prezidentūra, Vyriausybė, Seimas. Jeigu tai pavyks padaryti, aš manau, kad rezultatai bus daug geresni, negu esant kitam scenarijui“, – sakė prezidentas.


G. Nausėda apie valdančiųjų ir opozicijos santykius: mažiausiai reikia beprasmiško pykčio


Prezidentas Gitanas Nausėda sukritikavo naujųjų valdančiųjų ir opozicinių „valstiečių“ santykius. Pasak šalies vadovo, toliau panašiai dirbant, nei vieni, nei kiti nepasieks gerų rezultatų. Kalbėdamas apie tai G. Nausėda parekomendavo Seimo nariams pažiūrėti ispanišką filmą.


„Aš rekomenduočiau pažiūrėti vieną ispanišką trumpametražį filmą – incidentas įvyksta kelyje, vienas vairuotojas kažką sutrukdo kitam, ir galiausiai incidentas baigiasi letališkai. Abu praranda gyvybę dėl to, kad negali nė vienas sustoti ir, vienam kažką padarius, kitas padaro dar skaudžiau. Nedarykime šito mūsų pagrindinėje parlamentinėje institucijoje“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė G. Nausėda.

REKLAMA


Jo teigimu, nereikia laikytis nuoskaudų, nes „visa tai baigsis tokiu konfliktu, iš kurio nerasime kelio atgal“.


„Jeigu kažkas rastų savyje politinės išminties sustoti ir pasakyti „tvarkoje, gal pamėginkime surasti sutarimą ir nebedemonstruokime savo neigiamo nusistatymo, pykčio“, galbūt tai būtų tas stebuklingas receptas, krištolinis rutulys, kuris padėtų mums šiek tiek atnešti daugiau taikos į mūsų namus ir į mūsų šalį“, – kalbėjo prezidentas.


Šalies vadovas paragino valdančiuosius ir opoziciją sustoti.


„Per daug atsakingoje ir rizikingoje situacijoje šiandien gyvename, tai, ko mums šiuo metu mažiausiai reikia, tai beprasmiško pykčio ir susipriešinimo“, – pridūrė G. Nausėda.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)