J. Narkevičius: savivaldybės jau trečia savaitė gali pakabinti žaliąsias rodykles

J. Narkevičius: savivaldybės jau trečia savaitė gali pakabinti žaliąsias rodykles


Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad savivaldybės nuo sausio 8 dienos gali sugrąžinti papildomas šviesoforų lenteles su žaliomis rodyklėmis.


„Transporto kompetencijų agentūra (TKA) iki trijų mėnesių įvertina, ar lentelių grąžinimas suteikia naudą ir saugumo, ir pralaidumo prasme. Ir jeigu negalimos kitos alternatyvos pagerinti pralaidumo ir saugumo situaciją, tai tos rodyklės galės likti ir toliau. Savivaldybės gali jau daugiau kaip tris savaites atstatyti ten, kur mato poreikį, tas lenteles“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė J. Narkevičius.


Vertindamas kritiką, kad vadinamąsias žaliąsias rodykles po mėnesio vėl reikėtų nuimti, jis sakė, jog svarbu, kad tai būtų naudinga vairuotojams.


„Net jeigu mėnuo bus naudingiau vairuotojams naudotis, tai galėtų ir būti vieną mėnesį pakabintos. Pakabinti ir nuimti nėra didelis veiksmas tose vietose, kuriose srautas yra ne padidėjęs, bet sustojęs“, – tikino susisiekimo ministras.


TKA antradienį pranešė, kad sankryžos, kuriose norima grąžinti žaliąsias rodykles, bus vertinamos skubos tvarka.


Nuo šių metų sausio šalies sankryžose neliko vadinamųjų žalių rodyklių, tačiau, kilus visuomenės pasipiktinimui, Vyriausybė sausio 8 dieną pritarė Susisiekimo ministerijos siūlymui jas tam tikrose vietose grąžinti. Dėl šviesoforo įrengimo taisyklių buvo priimtas susisiekimo ministro įsakymas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)