G. Skaistė: valstybės biudžeto projekte išnaudotos visos galimybės

Paulius Peleckis/BNS


Finansų ministrė Gintarė Skaistė tikina, kad kitų metų valstybės biudžeto projektas yra patobulintas sąžiningai įvertinus turimas galimybes ir poreikius. Ji tikina iš koalicijos partnerių negirdėjusi papildomų indikacijų ar probleminių klausimų dėl poreikių biudžete.


„Kadangi vyko koalicijos tarybos posėdis, negirdėjau atgarsių dėl papildomų indikacijų, kad yra kažkokių probleminių klausimų. Man atrodo, Vyriausybė tikrai įvertino visus Seimo išsakytus poreikius, atsižvelgė į papildomas galimybes ir įvertino, kiek biudžetas jų turi“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams teigė G. Skaistė.


„Pasiekėme limitą, 3 proc. deficitas, Mastrichto kriterijus yra pasiektas, todėl sakyčiau, kad yra išnaudotos visos galimybės, kurios buvo“, – pažymėjo ji.


Tuo tarpu kalbėdama apie papildomus 117 mln. eurų keliams, numatomus iš Europos Sąjungos (ES) finansinės paramos, G. Skaistė tvirtino, kad lėšos atsirado paankstinus tolimesnių laikotarpių finansavimą bei bus skirtas keliams Vilnius–Utena ir „Via Baltica“.

REKLAMA


„Yra aštuonmetis ES biudžetas, kuriame suderintas planas su EK. Kiekvienam segmentui yra paskirtas tam tikras lėšų krepšelis, tiesiog iš tolimesnių metų laikotarpių yra paankstinamas finansavimas“, – sakė ministrė.


„Yra spartinamas projektų įgyvendinimas, manome, kad kelininkai gali įsisavinti lėšas ir paspartės finansavimas konkretiems projektams, pirmiausia turbūt Vilnius–Utena kelias bei „Via Baltica“ projekto įgyvendinimas“, – tvirtino ji.


Vyriausybė trečiadienį ryte pritarė patikslintam 2024 m. valstybės biudžeto projektui. Ministrų kabinetas šalies pajamų ir išlaidų planą atnaujino atsižvelgęs į Seimo išvadas ir pasiūlymus po pirmojo jo svarstymo parlamente.


Skola ir deficitas – 0,1 proc. punkto didesni

Valdžios sektoriaus skola kitų metų patikslintame valstybės biudžeto projekte numatoma 39,9 proc., tuo tarpu deficitas – 3 proc. Šie rodikliai yra 0,1 proc. punkto didesni negu pirminiame biudžeto projekte.

REKLAMA


Patikslintame biudžeto projekte numatoma papildomai skirti 157 mln. eurų Lietuvos keliams. 40 mln. eurų skirta Kelių priežiūros ir plėtros programai (KPPP) – jie numatyti kelio Vilnius–Utena remontui. Tuo tarpu likę 117 mln. eurų numatomi iš Europos Sąjungos (ES) finansinės paramos.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)