G. Nausėdos lyderystės pasigendanti A. Armonaitė: Laisvės partija dalyvaus prezidento rinkimuose

Irmantas Gelūnas/BNS


Valdančiajai daugumai priklausančios Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė tvirtina, kad jos vedama politinė jėga kels kandidatą prezidento rinkimuose. Pasak jos, tą padaryti būtina, nes labai trūksta dabartinio prezidento Gitano Nausėdos lyderystės ir balso itin svarbiais klausimais.


„Na, tiesiai šviesiai, norisi daugiau, norisi tos lyderystės, jos nėra. Ir viena vertus, galima kalbėti apie dabartinio prezidento poziciją, bet, kita vertus, ir žiūrint atgal, galėjome gal ir daugiau padaryti. Juk prezidentas Lietuvoje turi tokį didelį autoritetą, tokį didelį populiarumą“, – LRT televizijai sakė A. Armonaitė.


„Ar tai būtų pagalbinio apvaisinimo klausimai, ar tai būtų civilinė sąjunga ir partnerystė, ar tai būtų smurtas artimoje aplinkoje ir visi kiti dalykai. Tai yra tai, kas skiria mus nuo Putino Rusijos ir kas mus laiko civilizacijoje vakarietiškoje. Prezidento balso čia nėra, dėl to Laisvės partija dalyvaus prezidento rinkimuose“, – tikino politikė.


Pasak jos, prieš praėjusius Seimo rinkimus susibūrusi politinė jėga tikrai turės ką pasiūlyti rinkėjui.

REKLAMA


„Turime keletą žmonių, kurie galėtų, yra dabar aktyviai politikai ir galėtų tikrai ryžtis“, – sakė ji.


Artimiausi šalies vadovo rinkimai vyks 2024 m. gegužę. Kol kas apie dalyvavimą juose jau paskelbė S. Skvernelio Vyriausybėje sveikatos apsaugos ministru dirbęs „valstietis“ Aurelijus Veryga.


Prezidentas Gitanas Nausėda apie savo planus ketina pranešti metų pabaigoje. Kiti galimi kandidatai apie savo planus kol kas oficialiai nėra pranešę.


ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)