A. Armonaitė apie koalicinę tarybą: reikia mažiau bendravimo iš jėgos pozicijų

Irmantas Gelūnas/BNS


Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė viliasi, kad koalicinė taryba, dėl kurios steigimo jau yra pasiektas valdančiųjų partijų sutarimas, prisidės prie to, kad koalicijoje būtų daugiau lygiavertiškumo ir mažiau bendravimo iš galios pozicijų.


„Man atrodo, kad vis tik esmė, jog tas darbas būtų sklandus, daugiau lygiavertiškumo būtų, mažiau bendravimo iš jėgos pozicijų. Čia, matyt, kiekvienas turime tokį lūkestį“, – „Žinių radijui“ teigė A. Armonaitė.


„Laisviečių“ lyderė mano, kad koalicijos darbo organizavimą rotacinių principų galėtų kuruoti kiekviena iš valdančiųjų partijų, o susitikimai būtų reguliarūs. Vis tik, tais atvejais, kai valstybėje yra sprendžiami svarbūs klausimai, pasak A. Armonaitės, koalicinė taryba galėtų susirinkti ir dažniau.


„Jeigu yra aktualijų (...), tai koalicijos taryba galėtų rinktis dažniau ir intensyviau apsitarinėti, jeigu yra mažiau aktualijų, galima ir kartą per mėnesį. Bet tas reguliarumas yra labai labai svarbu. Ne tik pasišnekėjimas, pasipykimas ar pajuokavimas už uždarų durų, bet ir sisteminis, koalicinis darbas“, – sakė A. Armonaitė.

REKLAMA


„Tai, matyt, kad tų situacijų probleminių gal ir nebebūtų ar jų būtų mažiau“, – pridūrė ji.


Praėjusį penktadienį įvykusio konservatorių partijos prezidiumo metu buvo sutarta steigti koalicinę tarybą.


Prezidiumo teigimu, koalicinę tarybą sudarytų premjerė, valdančiųjų koalicijų pirmininkai, frakcijų seniūnai ir po vieną papildomą frakcijų atstovą.


Mažieji koalicijos partneriai – Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija viešoje erdvėje jau anksčiau ne kartą išsakė nuogąstavimus dėl valdančiųjų darbo be koalicinės tarybos. Tačiau tuomet premjerė Ingrida Šimonytė iniciatyvą vertino atsargiai.


ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)