A. Butkevičius kritikuoja Finansų ir Susisiekimo ministerijas: 2022 m. buvo įgyvendinta 30 proc. planuotų darbų

Žygimantas Gedvila/BNS


Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Algirdas Butkevičius negaili kritikos Finansų ir Susisiekimo ministerijų veiklai 2022 m. Pasak jo, buvo įgyvendinta tik 30 proc. tais metais planuotų šių ministerijų darbų.


„Susisiekimo ir finansų ministerijos įgyvendino po 30 proc. savo planuotų darbų 2022 m. Jei nepavyko, reikia keisti Vyriausybės priemonių planą 2022 m.“, – kalbėdamas apie praeitų metų Vyriausybės ataskaitą Seimo plenarinių posėdžių salėje teigė A. Butkevičius.


Jis tikino, kad geležinkelių elektrifikacijos projektas jau turėjo būti užbaigtas, tačiau tai nėra įgyvendinta iki šiol. Taip pat, ekspremjeras kritikavo blogėjančią kelių būklę.


„Kaip pavyzdys, Lietuvos geležinkelių elektrifikacijos projektą jau turėjome būti užbaigę. Jokių trikdžių nėra, finansavimas iš ES sėkmingas, valstybės biudžete tam papildomos lėšos numatytos, turime viršplaninių pajamų. Šiandien turėjome matyti geležinkeliais važiuojant elektrinius lokomotyvus ir naujus elektrinius keleivius traukinius, jeigu kas matėte juos, tai aš tikrai ne“, – sakė politikas.

REKLAMA


„Matau tik blogėjančius magistralinius kelius, nekalbu apie regioninius kelius bei žvyrkelius esančius rajonuose, jų būklę“, – pažymėjo jis.


Tuo tarpu kritikuodamas Finansų ministerijos veiklą, A. Butkevičius akcentavo vėluojančią mokesčių reformą bei valstybės skolos aptarnavimo išlaidų kylimą.


„2021 m. jau turėjo būti mokesčių reforma užbaigta rengti, o 2022 m. turėjome turėti didžiulę diskusiją svarstant, analizuojant, diskutuojant, tiek politiniame lygyje, tiek su įvairiais socialiniais partneriais, verslo organizacijomis apie mokesčių įstatymų projektus. Jie turėjo būti 2022 m. priimti, kaip numatyta Vyriausybės priemonių plane“, – tikino ekspremjeras.


„Jeigu skolos aptarnavimo išlaidos šiuo metu mūsų biudžete sudaro apie 340 mln. eurų, tai jau 2026 m. pagal Finansų ministerijos paskaičiavimais turės būti apie 770 mln. eurų. Pagal Valstybės kontrolės skaičiavimus – 825 mln. eurų. Arba turi būti priimti nauji mokestiniai įstatymai, arba turi būti planuojama, kad mes skolinsimės ir didinsime valstybės skolą“, – teigė Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)