V. Benkunskas: naujos sistemos viešajame transporte viena iš funkcijų – galimybė atsiskaityti kortelėmis

Lukas Balandis/BNS


Vilniaus meras Valdas Benkunskas tikina, kad sostinės viešajame transporte baigiama montuoti nauja technika. Pasak jo, nuo šiol bus galimybė atsiskaityti už kelionę bus galima ir bekontaktiniu būdu su kortelėmis.


„Dabar yra baigiama montuoti nauja technika, nauji komposteriai po įvykdyto pirkimo ir artimiausiomis savaitėmis prasidės testavimo darbai. Tai viena iš naujos sistemos funkcijų bus galimybė atsiskaityti bekontaktiniu būdu su mokėjimo kortelėmis“, – trečiadienį žurnalistams teigė V. Benkunskas.


„Senai sistemai yra 10 metų, tai natūralu, kad ji pasenusi morališkai ir visaip kitaip. Tai čia yra technikos klausimas, bet didysis darbas yra padarytas. Yra visose viešojo transporto priemonėse sumontuoti nauji komposteriai ir jie palaipsniui pradės savo darbą“, – sakė jis.


Šeštadienį Vilniaus autobusuose ir troleibusuose pradedama diegti nauja elektroninio bilieto sistema, praneša JUDU (SĮ „Susisiekimo paslaugos“).


Kaip nurodoma pranešime, naujo elektroninio bilieto integravimas į viešojo transporto sistemą vyksta palaipsniui: iki sistemos paleidimo, nauja įranga bus sumontuota 642-jose transporto priemonėse, likusi dalis – 76-uose seniausiuose troleibusuose bus įrengta iki birželio 30 d. Kol šiuose troleibusuose bus vykdomi naujų komposterių montavimo darbai, keleivių kontrolė juose nebus vykdoma. 


Šeštadienį duomenys iš senosios sistemos migruos į naująją, todėl JUDU prašo gyventojų pasiruošti pokyčiams.


ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)