A. Tapinas organizuoja prieš V. Matijošaitį nukreiptą kampaniją: atsisakau tikėti, kad Kaunas be kovos atsiguls po kruvino caro kojomis

A. Tapinas organizuoja prieš V. Matijošaitį nukreiptą kampaniją: atsisakau tikėti, kad Kaunas be kovos atsiguls po kruvino caro kojomis


Visuomenininkas, Laisvės TV įkūrėjas Andrius Tapinas skelbia kampaniją „Viso, Visvaldai“, kurios metu sieks gyventojus skatinti balsuoti prieš ne vienoje skandalingoje istorijoje figūruojantį ir dar vienos kadencijos siekiantį Kauno merą Visvaldą Matijošaitį. Kampanijos metu, pasak A. Tapino, bus siekiama kviesti V. Matijošaitį diskutuoti, skirti jo pozicijai vietos laikraščiuose ir straipsniuose bei raginti visus būtinai ateiti į rinkimus ir atiduoti balsą už bet kurį kitą, tik ne V. Matijošaitį, kandidatą.


„Sakoma, kad miestų merų rinkimas pačių miestiečių reikalas. Iš esmės – taip, galima išsirinkti šiek tiek teistą, o gal šiek tiek keistą. Galima išsirinkti šiek tiek korumpuotą arba tą, kuris susitemps į savivaldybę savo vaikus ir gyvenimo drauges. Ir tvarkoj – juk to miesto gyventojams su juo gyventi. Bet šiemet yra viena išimtis – Kaunas gali išsirinkti žmogų, kuris padeda priešui veikti prieš Ukrainą ir tuo pačiu prieš Lietuvos valstybę. Kuris net nesiruošia nutraukti savo verslo rusijoje, semia kruviną pelną ir rašistams mokamais mokesčiais remia okupantų armiją... Aš atsisakau tikėti, kad Kaunas be kovos atsiguls po kruvino caro kojomis“, – feisbuke rašė A. Tapinas.

REKLAMA


„Bet ir prieš pradedant kampaniją prieš Tomaševskį visi sakė – nieko jums nesigaus, o mes tada sakėm: „įvertinkim rinkimų naktį“. Ir mes buvom teisūs. Mes nugalėjom. Visi kartu. Ir dabar sužinosim tik padarę. Kartu su jumis. Kampaniją, skirtą pasakyti „Viso, Visvaldai”. Jauskis nejaukiai, kai tavo nepotizmas, korupciniai ryšiai ir tyčiojantis iš Ukrainos uždirbti kruvini rubliai bus viešinami ir viešinami visais įmanomais kanalais“, – kritikos V. Matijošaičiui negailėjo A. Tapinas.


A. Tapinas pažymėjo, kad kampanijos metu sieks kviesti V. Matijošaitį diskutuoti, skirs jo pozicijai vietos laikraščiuose ir straipsniuose, ragins visus būtinai ateiti į rinkimus kovo 5 dieną ir atiduoti savo balsą už bet kurį kitą kandidatą, tik ne dabartinį Kauno merą.


„Viso, Visvaldai? Kas žino, kaip šitie žodžiai nuskambės po rinkimų su jūsų visų pagalba. Nes nepabandęs nežinosi. Ir gailėsies, kad nepabandei“, – nurodė jis.

REKLAMA


A. Tapinas taip pat pažymėjo, kad leidybai, reklamai ir kitiems diskusinės kampanijos reikalams Laisvės TV atidarė specialią sąskaitą.


Pastarąjį pusmetį V. Matijošaitis sulaukia aštrios kritikos dėl to, kad „Vičiūnų grupė“ nesuskubo stabdyti veiklos Rusijoje Maskvai pradėjus invaziją į Ukrainą. Jau anksčiau Kauno miesto meras bei bendrovei vadovaujantis jo sūnus Šarūnas Matijošaitis tikino, kad prognozuoti, kiek užtruks verslų Rusijoje pardavimas, yra sudėtinga.


Taip pat lapkričio mėnesį LRT Tyrimų skyriaus surinkti duomenys rodė, kad naudodamasis neskaidria schema Kauno mero Visvaldo Matijošaičio sūnus, miesto tarybos narys Š. Matijošaitis už mažesnę nei rinkos kainą įgijo žemės pačiose patraukliausiose miesto vietose. Jų vertė siekia mažiausiai 2,5 mln. eurų. Šioje schemoje dalyvavo ne tik meras ir jo sūnus, šeimos verslų advokatė, bet ir savivaldybės darbuotojai. Aiškėja, kad įgytų sklypų aplinka ir reikalinga infrastruktūra taip pat tvarkoma už miesto pinigus.


Taip pat V. Matijošaitis susilaukė klausimų dėl dvaro Kačiūniškėse. Kultūros paveldo departamentas (KPD) pastarajį ir jo sūnaus Šarūno vadovaujamą įmonę „Kauno saulėtekis“ bei jos statybų vadovą padavė į teismą dėl to, kad, „Delfi“ duomenimis, Kauno miesto meras be jokių leidimų ir projektų pervarkytame Kačiūniškės dvare nugriovė buvusius tvartą ir svirną, kurie buvo įtraukti valstybės saugomų vertybių sąrašą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)