A. Anušauskas: naujas Lietuvos paramos paketas Ukrainai siekia 125 mln. eurų

A. Anušauskas: naujas Lietuvos paramos paketas Ukrainai siekia 125 mln. eurų


Lietuva perduos Ukrainai karinės technikos už 125 mln. eurų. Apie tokią Vilniaus paramą Kyjivui ketvirtadienį savo „Twitter“ paskyroje pranešė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.


„Šiandien turiu gerų žinių iš Lietuvos Ukrainai. Naujame Lietuvos paramos pakete Ukrainai – dešimtys artimojo nuotolio patrankų L-70, amunicijos bei du sraigtasparnius Mi-8. Bendra šio paramos paketo vertė siekia maždaug 125 mln. eurų“, – rašė ministras.


Praėjusią savaitę Kyjive apsilankęs ir su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu susitikęs Lietuvos vadovas Gitanas Nausėda pranešė, kad artimiausiu metu ukrainiečius pasieks nauja ginkluotės siunta iš Lietuvos – artimojo nuotolio zenitinės patrankos L-70 ir amunicija.


Ketvirtadienį ministras A. Anušauskas lankėsi Estijoje, kur Tapos karinėje bazėje dalyvauja susitikime dėl karinės paramos Ukrainai. Susitikime kalbėta apie tolesnę paramą Ukrainai, galimybes ją spartinti ir plėsti, vertinant galimybes skirti tankus, šarvuočius bei kitą sunkiąją ginkluotę.


Susitikimo pabaigoje bus paskelbta apie planus dėl tolesnės valstybių paramos Ukrainos kariuomenei, skatinant mažiau aktyvias šalis labiau įsitraukti į paramos Ukrainos kariuomenei teikimą ir didinti jos apimtis.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>