Seime vėl bus galima nusipirkti silpnų alkoholinių gėrimų

Seime vėl bus galima nusipirkti silpnų alkoholinių gėrimų


Seimo kanceliarijai ieškant būdų pritraukti potencialias maitinimo įmones, Seimo valdyba nusprendė parlamento rūmų maitinimo vietose leisti suteikti galimybę prekiauti alkoholiniais gėrimais, kurių stiprumas neviršija 15 proc.


Tokį siūlymą Seimo valdybai pateikė kancleris Modestas Gelbūda. Jis pažymėjo, kad šiuo metu yra paskelbtas naujas maitinimo paslaugų viešasis pirkimas, ieškoma potencialių tiekėjų.


„Vienas iš svarbių faktorių yra tai, ar yra galimybė prekiauti alkoholiniais gėrimais. Tai tikrai siūlome ir prašome Seimo valdybos atsižvelgti“, – trečiadienį Seimo valdybos posėdyje kalbėjo parlamento kancleris.


Pasiūlymą palaikė 6 valdybos nariai – Viktorija Čmilytė-Nielsen, Vytautas Mitalas, Jurgis Razma, Andrius Mazuronis, Paulius Saudargas, Julius Sabatauskas, balsuojant susilaikė tik Jonas Jarutis.


Politikų nuomonės išsiskyrė ir diskusijų metu. „Darbiečių“ lyderis A. Mazuronis ragino nelaikyti Seimo „vaikų darželiu“ ir siūlė palaikyti kanclerio idėją.

REKLAMA


„Tradiciškai, širdingai pritariu ir manau, kad Seimas – ne vaikų darželis ir čia nereikia gaudyti kaip mažų vaikų. Tai aš tradiciškai laikausi savo pozicijos ir pritariu“, – paramą siūlymui reiškė jis.


Tuo metu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys J. Jarutis teigė, jog nėra prieš tokį siūlymą. Vis dėlto, parlamentaras abejojo, ar galimybė prekiauti alkoholiu pakeis maitinimo įstaigų norą pradėti veiklą Seimo rūmuose.


„Iš principo, nesu kažkuo labai prieš. Bet iš esmės, mano požiūriu, ne čia yra gelbėjimas. Mes visi pripratom, kad nėra to (alkoholio). Aišku, nepulsiu čia krūtinės plėšyt, bet tam siūlymui nepritarsiu. Manau, kad reikia ieškoti kitų būdų“, – samprotavo J. Jarutis.


Jam antrino ir socialdemokratas Julius Sabatauskas.


„Nemanau, kad tai išgelbės. Tai nebus masalas rinkos dalyviams ateiti čia, pas mus. Kas bus, jeigu ir šitas konkursas praeis tuščiomis – t. y., niekas neatsilieps?“ – klausė jis.

REKLAMA


Savo ruožtu Seimo socialdemokratai siūlė įsteigti parlamento kanceliarijoje 4 naujas pareigybes ir įkurti savą valgyklą. Vis dėlto, Seimo vadovybė tokiai iniciatyvai nepritarė.


Seimo valdyba 2016 m., kada parlamente dominavo Ramūno Karbauskio vedami „valstiečiai“, buvo priėmusi sprendimą parlamento maitinimo įstaigose nebeprekiauti alkoholiu. Kaip tuo metu tikino iniciatoriai, Seimas yra ne ta vieta, kurioje turėtų būti geriami alkoholiniai gėrimai. 


Seimo kavinėse bei restorane ir iki „valstiečių“ valdžios buvo kelerius metus neleista prekiauti alkoholiniais gėrimai. Tokie sprendimai buvo priimti buvusio parlamento vadovo Arūno Valinsko iniciatyva. Tačiau Lietuvai pirmininkaujant ES, galimybė įsigyti alkoholinių gėrimų Seimo restorane bei valgykloje buvo grąžinta.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)