Kompensacijas už sąnaudas dirbant namuose „nurašanti“ energetikos viceministrė: dirbti iš namų pigiau nei vykti į darbą

Kompensacijas už sąnaudas dirbant namuose „nurašanti“ energetikos viceministrė: dirbti iš namų pigiau nei vykti į darbą


Profesinėms sąjungoms tikinant, kad jei gyventojams valstybė rekomenduoja dirbti iš namų, turėtų kompensuoti padidėjusias elektros sąnaudas, energetikos viceministrės Ingos Žilienės teigimu, darbas biuruose darbuotojams kainuoja brangiau, nei namuose.


Ji pažymi, kad dirbant iš namų, išlaidos už elektrą išauga tik maždaug euru kasdien, o vien vykstant į darbą vidutiniškai gyventojai išleidžia tris eurus.


„Reikia atkreipti dėmesį, kad darbuotojai šiai dienai irgi dirba nuotoliniu būdu. Ir kai kurie darbuotojai tame mato ir ekonominę naudą. Jeigu mes paskaičiuosime, kiek elektros sąnaudų sudaro – t.y., kompiuteris, monitorius ir galbūt keletas apšvietimo prietaisų, per dieną šios sąnaudos yra apie eurą“, – Vyriausybėje žurnalistams sakė I. Žilienė.


„Tuo tarpu transporto sąnaudos važiuojant į darbą, skaičiuojant vidutiniškai (apie 10 km), būtų apie 3 eurus per dieną. Taip kad matome skirtumą“, – pabrėžė ji.


Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė yra užsiminusi, kad jei valstybė rekomenduoja gyventojams dirbti iš namų, kad institucijos galėtų sutaupyti daugiau energijos, jiems turėtų būti apskaičiuotos kompensacijos už išaugusį energijos suvartojimą namuose.

REKLAMA


Vyriausybė trečiadienį pritarė Energetikos ministerijos energijos taupymo priemonių planui, kuriuo bus siekiama per dvejus metus penktadaliu sumažinti centrinės valdžios institucijų energijos sąnaudas. Jis apima siūlomas taupymo priemones, joms skirtą finansavimą bei rekomendacijas privačiam sektoriui ir gyventojams, o iš viso tikimasi sutaupyti 800 mln. eurų.


Energiją taupyti norintiems gyventojams ministerija pasiūlė dar iki šildymo sezono bent 2-3 dienas per savaitę dirbti nuotoliniu būdu, labiau naudotis viešuoju transportu, sumažinti temperatūrą naudojamose patalpose. Kaip ir kitiems sektoriams raginama mažiau apšviesti patalpa, iš tinklo išjungti nenaudojamus buitinius prietaisus.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)