A. Dulkys: labai tikėtina, kad rudenį turėsime augantį COVID–19 sergamumą

A. Dulkys: labai tikėtina, kad rudenį turėsime augantį COVID–19 sergamumą


Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tvirtina, kad viena didžiausių klaidų ir pamokų per visą pandeminį laikotarpį buvo tai, kad po pirmosios COVID–19 bangos nebuvo laiku šalyje įvestas karantinas.


„Nebuvo vakcinų ir nors kai kurios šalys jau taikė testavimo algoritmus, mes neturėjome nei testų, nei turėjome testavimo algoritmų. Jeigu norime turėti rezultatą ir vis tik pasirodytų, kad virusas turės savo ciklą, labai tikėtina, kad rudenį turėsime augantį sergamumą, bet visi norime, kad ugdymas, švietimas būtų kontaktinis, nebūtų užsidaroma“, – antradienį Sveikatos apsaugos ministerijoje teigė A. Dulkys.


Jis tikino, kad šiuo metu yra pasiruošta galimai grėsmei dėl augančio sergamumo, o labiausiai stabdant ligos plitimą prisidėtų numatyti testavimo mechanizmai.


„Jeigu tik kiltų kažkokia grėsmė, visi testavimo mechanizmai įsijungia ir jie mums padeda sukalibruoti situaciją, tai yra labai svarbu. Rudenį mūsų taip pat laukia adaptuotos vakcinos, taip pat tikėkimės, kad nebus kažkokių naujų atmainų“, – sakė sveikatos apsaugos ministras.


„Nors matome, kad omikron atmaina turi savo variantų daugiau, bet kol kas, gydymo įstaigose, žmonių reanimacijoje nedaugėja, ir tai yra kol kas gera žinia, bet esame budėjimo, susikaupimo metu ir ruošiamės rudeniui“, – pridūrė jis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)