G. Paluckas žada, kad bent pusė Socialdemokratų frakcijos palaikys Civilinės sąjungos įstatymą

G. Paluckas žada, kad bent pusė Socialdemokratų frakcijos palaikys Civilinės sąjungos įstatymą


Didesnioji dalis Socialdemokratų frakcijos palaikys valdančiųjų iniciatyva atsiradusį Civilinės sąjungos įstatymą, sako LSDP frakcijos Seime seniūnas Gintautas Paluckas.


„Socdemų pozicija nėra pasikeitusi. Frakcijoje yra įvairios nuomonės, bet pusė frakcijos arba didesnė jos dalis palaikytų ir tokį išplautą projektą tam, kad nebebūtų dviprasmybių arba asmenų grupių, kurios yra socialiniame užribyje ir negali niekaip savo santykių formalizuoti teisine prasme“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė politikas.


Socialdemokrato teigimu, vietoje Partnerystės įstatymo valdančiųjų siūlomame Civilinės sąjungos įstatymo projekte dingo iš esmės visos nuostatos, kurios anksčiau „tradicinės šeimos“ likimu susirūpinusiems kėlė nepasitenkinimą.


„Ten iš tikrųjų yra išplauta viskas, kas kėlė kažkam nors kažkokią alergiją, – tas vadinamasis šeimos statusas, emocinis ryšys (...). Iš esmės liko labai paprastas, elementarus, notarinis susitarimas dėl santykių, kurie išsprendžia ūkinio pobūdžio problemas: turto, informacijos pateikimo ligos atveju“, – teigė socialdemokratas. 

REKLAMA


Prieš metus 5 socialdemokratai balsavo prieš pateikimo stadijos nepraėjusį Partnerystės įstatymą. Šiuo metu Socialdemokratų frakcijoje yra 12 parlamentarų.


Pirmadienį valdantieji pristatė Civilinės sąjungos įstatymo projektą. Valdančiųjų teigimu, šis įstatymo projektas yra kompromisinis variantas, parengtas įsiklausius į nuotaikas visuomenėje.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>