Ekspertai paskelbė saugiausią oro bendrovę pasaulyje

Ekspertai paskelbė saugiausią oro bendrovę pasaulyje


Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) oro bendrovė „Emirates Airlines“ 2020-aisiais apgynė savo, kaip saugiausios aviakompanijos pasaulyje, titulą. Jos rizikos indeksas įvertintas 94,75 proc. „Emirates Airlines“ tik nežymiai aplenkė kitą JAE oro bendrovę „Etihad Airways“ (94,73 proc.). Atitinkamą reitingą sudarė Hamburgo skrydžių saugumo biuras (JACDEC), bendradarbiaudamas su aviacijos žurnalu „Aero International“.


Tik teoriškai pasiekiamas geriausias rodiklis yra 100 proc. Savo pozicijas taip pat apgynė ispanų „Air Europa“ (4 vieta) ir Suomijos „Finnair“ (5). Po jų rikiuojasi Nyderlandų aviakompanijos KLM (6) ir „Transavia“ (7).


Netikėtai trečiąją vietą sąraše užėmė Singapūro pigių skrydžių bendrovė „Scoot“, kurios patronuojanti įmonė „Singapore Airlines“ liko tik 21-a.


Dėl 2020-aisiais smarkiai sumažėjusio skrydžių skaičiaus sąrašo patikimumas yra ribotas, nes bendrovių lėktuvų įveikti kilometrai yra svarbus dydis vertinant jų saugumą. Kuo daugiau kilometrų įveikiama be incidentų, tuo saugesnė yra aviakompanija.


JACDEC biuras, sudarydamas reitingą, be kita ko, vertina pastarųjų 30 metų oro bendrovių nelaimių istoriją, specifinius rizikos veiksnius.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)