„Microsoft“ investuos 2,2 mlrd. į dirbtinį intelektą Malaizijoje

„Microsoft“ investuos 2,2 mlrd. į dirbtinį intelektą Malaizijoje


„Microsoft“ ketvirtadienį pažadėjo į dirbtinio intelekto ir debesų kompiuterijos technologijas Malaizijoje investuoti 2,2 mlrd. JAV dolerių, kad padėtų šioje šalyje kurti DI infrastruktūrą, pranešime spaudai nurodė technologijų milžinė.


Bendrovės generalinis direktorius Satya Nadella šiuo metu keliauja po tris Pietų Azijos šalis – Indoneziją, Tailandą ir Malaiziją, kad pristatytų planuojamas investicijas į duomenų centrus, DI ir debesijos paslaugas.


„Šiandien „Microsoft“ paskelbė per ateinančius ketverius metus investuosianti 2,2 mlrd. JAV dolerių, kad paskatintų Malaizijos skaitmeninę transformaciją – tai didžiausia vienetinė investicija per 32 bendrovės veiklos šioje šalyje metus“, – nurodoma pranešime, pasirodžiusiame S. Nadella sakant kalbą Kvala Lumpūre.


Pranešime teigiama, kad šios lėšos padės Malaizijoje kurti DI ir debesų kompiuterijos infrastruktūrą, įsteigti DI kompetencijos centrą bei Malaizijoje apmokyti net 200 000 specialistų.


„Toliau remsime Malaizijos transformaciją DI srityje bei užtikrinsime, kad ji būtų naudinga visiems Malaizijos gyventojams“, – pranešime teigė S. Nadella.

REKLAMA


„Mūsų investicijos į skaitmeninę infrastruktūrą ir kompetencijų didinimą padės Malaizijos įmonėms, bendruomenėms bei programinės įrangos kūrėjams taikyti naujausias technologijas, užtikrinsiančias visapusišką ekonomikos augimą ir naujovių diegimą visoje šalyje.“


Planus investuoti jis patvirtino ir savo kalboje, sakydamas, jog jam yra „tikrai malonu“ pristatyti šį plėtros projektą.


Šios naujosios investicijos buvo pristatytos po to, kai šią savaitę jis paskelbė, kad į duomenų kompiuterijos ir dirbtinio intelekto infrastruktūrą Indonezijoje bus investuojama 1,7 mlrd. JAV dolerių, o Tailande bus steigiamas pirmasis duomenų centras regione.


AFP inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 20 (2024)

    Savaitė - Nr.: 20 (2024)