Klaipėdoje meno kūrėjams įteikti „Auksiniai scenos kryžiai“

ELTA / Jonas Balčiūnas


Klaipėdos dramos teatre įteiktos Kultūros ministerijos Profesionaliojo scenos meno premijos ir atminimo ženklai – „Auksiniai scenos kryžiai“, „Boriso Dauguviečio auskaras“ ir Padėkos premija.


„Ačiū Teatro dienai už šią nuostabią tradiciją. Ačiū tradicijai už tai, kad ji mus kasmet suburia vis kitose scenose, bet vis tuo pačiu tikslu. Scenos menų kūrėjų apdovanojimai yra tik viena šio tikslo dalis. Kita dalis – tai priminimas, kad teatras visų pirma yra bendruomenė. O bendruomenė yra vieta, kurioje dalinamas džiaugsmas auga, o pasidalintas skausmas lengvėja. (…) Ačiū už tai visai teatro bendruomenei“, – sveikindamas teatralų bendruomenę kalbėjo kultūros ministras Simonas Kairys.


Kaip praneša Kultūros ministerija, „Auksinis scenos kryžius“ už režisūra įteiktas Adomui Juškai už spektaklį „Vakarų krantinė“.


Apdovanojimas už moters vaidmenis spektaklyje „Kai mes būsim jauni“ skirtas Vilijai Grigaitytei, Jūratei Onaitytei, Inesai Paliulytei ir Liucijai Rukšnaitytei. Tuo metu už vyro atlikta vaidmenį įvertintas Severinas Norgaila, įkūnijęs Ivaro vaidmenį spektaklyje „Skraidantis Travolta“.

REKLAMA


„Auksinis scenos kryžius“ už nepagrindinį vaidmenį įteiktas Kirilui Glušajevui už Žano vaidmenį spektaklyje „Raganosiai“.


Apdovanojimas už spektaklio „Vakarų krantinė“ scenografiją skirtas Laurynai Liepaitei. Auksiniu kryžiumi už kostiumų dizainą apdovanota Sandra Straukaitė, sukūrusi kostiumus operai „Aida ir spektakliui „Gyvenimas – tai sapnas“.


„Auksinis scenos kryžius“ už technologijų dizainą atiteko Julius Kuršiui, sukūrusiam šviesų dizainą spektakliams „Vakarų krantinė“ ir „Storas sąsiuvinis“. Už muziką spektaklyje „Out of the Box“ – Donatui Bielkauskui.


Apdovanojimą kategorijoje „Solistas/solistė“ pelnė Kostas Smoriginas už Amonasro vaidmenį operoje „Aida“.


Už už šokio spektaklio „Duetas“ choreografija įvertintas Dovydas Strimaitis. Geriausia šokėja išrinkta Oksana Griaznova už vaidmenį šokio spektaklyje „Match 3“.


Baleto solistu tapo Yan‘as Malaki‘s už vaidmenis šokio spektaklyje „Sapnai ir kaktusai“.


Pradedančioji menininko kategorijoje apdovanojimas įteiktas Samantai Pinaitytei už Olgos vaidmenį spektaklyje „Fragmentas“. 

REKLAMA


Taip pat „Auksiniu scenos kryžiumi“ apdovanotas Raimondas Klezys, sukūręs monospektaklį „Avinai“, Julija Skuratova už spektaklio „Liūtas ir paukštis“ vizualinį sprendimą.


„Boriso Dauguviečio auskaras“ už naujų sceninės išraiškos formų paieškas skirtas Mantui Jančiauskui ir Rimantui Ribačiauskui – už kelionę teatro paribiais ir spektaklio „Vedami“ dalyvių akistatas, menų agentūra „Artscape“.


Padėkos premiją ir „Auksinį scenos kryžių“ už ištikimybę teatro tyrinėjimams ir laikmečio liudijimus kultūros ministras S. Kairys įteikė teatrologei Audronei Girdzijauskaitei.


ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)