Australijos milijardierius statys „Titaniko“ kopiją

Willy Stöwer nuotr.


Australijos milijardierius Clive‘as Palmeris užsimojo pastatyti antrą „Titaniką“ – jis atitiks originalą ir bus net „geresnis už originalą“. Kalnakasybos magnatas apie ambicingą savo planą paskelbė Sidnėjaus operos teatre.


Pirmoji „Titaniko II“ kelionė iš Anglijos Sauthamptono uosto į Niujorką numatyta jau 2027 m. birželį ir, priešingai nei 1912-aisiais, ji nesibaigs susidūrimu su ledkalniu, sakė 69-erių C. Palmeris. Ilgai puoselėtai savo svajonei įgyvendinti jis ketina skirti nuo 500 mln. iki milijardo Australijos dolerių (300–600 mln. eurų).


Tai ne pirmas kartais, kai verslininkas pristato savo naujo „Titaniko“ viziją: apie atitinkamą projektą jis skelbė jau 2012 m. Tačiau projekto įgyvendinimas tada užsitęsė, be kita ko, dėl koronaviruso pandemijos ir, anot žiniasklaidos, nesutarimų dėl mokėjimų su projekte dalyvaujančia kinų įmone.


„Buvo daug nepavykusių dalykų, kai pirmą kartą pristatėme projektą, – C. Palmerį citavo Australijos naujienų agentūra AAP. – Tačiau vis dar esu čia su tuo pačiu įsipareigojimu. Ir dabar, kai pandemija baigėsi, mes tai padarysime“. Kokioje laivų statykloje bus statomas prabangus laineris, ekscentriškasis milijardierius neatskleidė. Tačiau statybų pradžia numatyta jau 2025 m. pradžioje.

REKLAMA


Australijos milijardierius statys „Titaniko“ kopiją


„Titanikas“ yra daugiau nei tik laivas, kalbėjo C. Palmeris, kuris yra buvęs ir politiku. „Jis mums visiems yra epinis drąsos, atsparumo ir atsidavimo pavyzdys“, – teigė jis. Paklaustas, ar projekto finansavimas yra užtikrintas, C. Palmeris pabrėžė šiandien turįs daug daugiau pinigų nei prieš dešimtmetį. Jei norėtų, esą galėtų iš karto pastatyti kelis „Titanikus“. „Turiu dvi galimybes: arba duodu savo žmonai dar daugiau pinigų pirkiniams, arba išleidžiu juos „Titanikui“ – ir aš skirsiu juos „Titanikui“, nes ji jau užtektinai apsipirko“, – tęsė milijardierius.


„Titanikas“ su daugiau kaip 2 200 žmonių 1912 m. balandžio 10 d. iš Pietų Anglijos Sauthamptono uosto išplaukė į pirmąją savo kelionę – į Niujorką. Tačiau jau po kelių dienų neskęstančiu laikytas prabangus laivas susidūrė su ledkalniu – ir nuskendo. Žuvo per 1 500 žmonių.


DPA, ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)