Į Lietuvos nacionalines kultūros ir meno premijas pretenduoja 12 kūrėjų

Į Lietuvos nacionalines kultūros ir meno premijas pretenduoja 12 kūrėjų


Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija paskelbė kūrėjų, pretenduojančių gauti 2023 metų Lietuvos nacionalines kultūros ir meno premijas, sąrašą.


Įvertinusi 47-ių visuomenės pasiūlytų kandidatų veiklą kultūros ir meno srityje, komisija per tarpinį balsavimą atrinko dvylika pretendentų, praneša Kultūros ministerija.


Į Lietuvos nacionalines kultūros ir meno premijas pretenduoja fotomenininkė Violeta Bubelytė, rašytojas Gintaras Grajauskas, dailės istorikė, kitikė, parodų kuratorė Giedrė Jankevičiūtė, dailininkas, vaikų knygų autorius Kęstutis Kasparavičius, aktorius Albinas Kėleris, vertėja Rūta Kumžienė, rašytoja Violeta Palčinskaitė, tarpdisciplininio meno kūrėja Eglė Rakauskaitė, aktorė Rasa Samuolytė, kostiumų dailininkė Sandra Straukaitė, kompozitorius Mindaugas Urbaitis ir juvelyras Sigitas Virpilaitis.


Iš dvylikos pretendentų išrinkti šeši Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai paaiškės spaudos konferencijoje gruodžio 12 dieną.


Lietuvos nacionalinėmis kultūros ir meno premijomis įvertinami reikšmingiausi kultūros ir meno kūriniai, Lietuvos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjų sukurti per pastaruosius 7 metus, taip pat kūriniai, kaip ilgametis kūrėjo kūrybinis indėlis į kultūrą ir meną.


Kasmet skiriamos premijos yra 800 bazinių socialinių išmokų dydžio. Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijų laureatų diplomai ir ženklai bus įteikti Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)