„Apple“ pristatė mišriosios realybės akinius „Vision Pro“: kaina įkandama ne daugeliui

EPA-ELTA nuotr.


„iPhone“ gamintojas „Apple“ pirmadienį pristatė savo pirmuosius mišriosios realybės akinius „Vision Pro“, taip mesdamas iššūkį „Facebook“ savininkei „Meta“ rinkoje, kuri kol kas privilioja tik vaizdo žaidimų mėgėjus ir technologijų entuziastus.


Šio įrenginio pristatymas laikomas reikšmingiausiu „Apple“ gaminio pristatymu nuo 2015 m., kai kompanija pristatė „Apple Watch“.


„Kai kurie gaminiai pakeičia mūsų požiūrį į technologijas ir jų vaidmenį mūsų gyvenimuose“, – pristatydamas „Vision Pro“ teigė „Apple“ vadovas Timas Cookas. Jis nurodė, kad naujieji akiniai „yra revoliucinis gaminys“, pasižymintis tokiais pajėgumais, kuriais „gali pasirūpinti tik „Apple“.


Naujasis gaminys buvo pristatytas per „Apple“ renginį Kupertine (JAV Kalifornijos valstija). Bendrovė šiuos akinius, kurie buvo kuriami daugybę metų, apibūdino kaip „erdvinį kompiuterį“, siūlantį išskirtinę patirtį. Su „Vision Pro“ bus galima žaisti vaizdo žaidimus, žiūrėti vaizdo medžiagą ir dalyvauti konferenciniuose pokalbiuose.

REKLAMA


Pasak „Insider Intelligence“ analitiko Yory'io Wurmserio, mišriosios realybės technologiją puoselėjantis „Vision Pro“ skiriasi nuo konkuruojančių gaminių. „Kol „Meta Quest“ ir kiti įrenginiai daugiausiai dėmesio skiria virtualiajai realybei, „Vision Pro“ neatitraukia vartotojo nuo dabarties ir pabrėžia mišriosios realybės funkcijas“, – tvirtino jis.


Kurdama „Vision Pro“, „Apple“ siekė išlaikyti savo vizitine kortele tapusį minimalizmą. Įrenginys, be kita ko, turi iš stiklo pagamintą priekinį korpusą, aliuminio rėmą, penkis jutiklius, 12 kamerų ir ventiliatoriumi aušinamą kompiuterį. Jis dydžiu nepralenkia nardymo kaukės.


Už „Vision Pro“ porą teks atseikėti 3 499 JAV dolerius (3 262,5 euro). Šie akiniai rinką pasieks kitų metų pradžioje ir iš pradžių bus prieinami tik JAV.


AFP inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)