Ar galima palepinti šunį žmonėms skirtu maistu?

Ar galima palepinti šunį žmonėms skirtu maistu?


Kiekvienas šuns augintojas savo mylimam keturkojui linki tik paties geriausio, tačiau kartais dėl žinių trūkumo augintinis yra lepinamas šunims netinkamu maistu. To pasekmės gali būti labai liūdnos, todėl naudinga žinoti, koks žmonėms skirtas maistas nėra kenksmingas šunims.


Rauginto pieno produktai


Varškėje, kefyre, natūraliame jogurte ir rūgpienyje laktozės kiekis yra mažesnis nei piene, todėl tokie maisto produktai augintiniui yra saugesni. Jei karštą vasaros dieną norite palepinti augintinį ledais, puikiu pasirinkimu gali būti šaldytas natūralus jogurtas su braškėmis ar kitomis uogomis.


Švieži vaisiai ir uogos


Šunims dažniausiai patinka įvairūs vaisiai ir uogos, tačiau svarbu žinoti, kurie produktai augintiniui yra saugūs, ir kurie – ne. Jei norite palepinti augintinį, jam galite duoti kriaušės ar obuolio gabalėlį, šiek tiek arbūzo, braškių ar šilauogių. Reikėtų vengti vynuogių ir razinų, nes ilgainiui tokie „skanėstai“ gali sukelti inkstų nepakankamumą.

REKLAMA


Įvairios daržovės


Daržovėse gausu ląstelienos, kuri gerina virškinimą, tačiau naudinga žinoti, kad geriausiai įsisavinamos virtos ir trintos daržovės, pavyzdžiui, moliūgai, cukinijos ar morkos. Taip pat šunims galima duoti brokolių, agurkų ar žiedinių kopūstų.


Šunys yra mėsėdžiai, todėl jų mitybos pagrindą turėtų sudaryti mėsa. Augintinio palepinimui labiausiai tinka natūralūs skanėstai šunims, kurie yra ne tik labai naudingi, bet taip pat ir skanūs. Žinoma, visada svarbu laikytis gamintojo pateiktų rekomendacijų, ir skanėstų kiekį riboti.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)