Pro mūsų planetą praskris asteroidas, didesnis už bet kokį pastatą Žemėje

Pro mūsų planetą praskris asteroidas, didesnis už bet kokį pastatą Žemėje


Tikimasi, kad antradienį pro mūsų planetą praskris milžiniškas asteroidas, didesnis už bet kurį pastatą Žemėje.


Asteroidas, pavadintas 7482 (1994 PC1), yra daugiau nei kilometro – 1052 metrų – pločio. Tai reiškia, kad jis yra didesnis už 830 metrų aukščio „Burj Khalifa“ Dubajuje – aukščiausią pasaulyje pastatą.


Tačiau asteroidas nekelia grėsmės Žemei ir labiausiai priartės atstumu, daugiau nei penkis kartus didesniu nei atstumas nuo Žemės iki Mėnulio.


Robertas McNaughtas atrado asteroidą (7482) 1994 PC1 Australijos Siding Springo observatorijoje 1994 m. rugpjūčio 9 d. NASA tviteryje paskelbė, kad 1 kilometro pločio asteroidas 1994 PC1 „yra labai gerai žinomas ir dešimtmečius tyrinėjamas mūsų #PlanetaryDefense ekspertų“.


„Būkite tikri, 1994 PC1 saugiai praskris pro mūsų planetą už 1,2 milijono mylių (1,93 milijono kilometrų) kitą antradienį, sausio 18 d.“.


Agentūros Planetų gynybos koordinavimo biuras stebi dangų, kad aptiktų ir sektų arti Žemės esančius objektus. NASA taip pat ieško būdų, kaip perimti potencialiai pavojingus asteroidus, vykdydama dvigubo asteroidų nukreipimo testavimo (DART) misiją.


Ja siekiama įrodyti, kad erdvėlaivis gali savarankiškai nuskrieti iki reikiamo asteroido ir su juo susidurti, kad numuštų jį nuo kurso.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)