Keliaukite neišeidami iš namų: Japonijos virtuvės idėjos lengvai vakarienei

Keliaukite neišeidami iš namų: Japonijos virtuvės idėjos lengvai vakarienei

Japonai visame pasaulyje garsėja šviežios žuvies ir jūrų gėrybių gausa, o šios šalies virtuvė laikoma viena sveikiausių. Jie stengiasi kuo mažiau apdoroti produktus ir naudodami nedaug prieskonių išsaugoti tikrąsias maisto savybes. Ne veltui mokslininkai sako, kad patys sveikiausi žmonės gyvena...
Karantino metu – į sodą ir kiemą: ekspertų patarimai, kaip saugiai tvarkyti žaliąsias atliekas

Karantino metu – į sodą ir kiemą: ekspertų patarimai, kaip saugiai tvarkyti žaliąsias atliekas

Per karantiną sodo darbai tapo viena iš galimybių leisti laiką lauke išvengiant kontaktų. Medžių ir krūmų genėjimas, taip pat pasiruošimas artėjančiam sodinimui ne vienam kelia iššūkių – kur padėti kieme sukrautas šakas, pernykštę žolę ir kitas žaliąsias atliekas? Ekspertai aptaria, kaip tinkamai...
Nenuobodus sodas medžių paunksnėje

Nenuobodus sodas medžių paunksnėje

Ten, kur neprasiskverbia saulės spinduliai ir neauga puošnios rožės, viešpatauja šešėliai! Vis dėlto nevertėtų nusiminti, jeigu tokioje vietoje nepavyksta sukurti ryškiaspalvių kompozicijų. Juk yra tiek daug įdomių pavėsį toleruojančių augalų, iš kurių galima sukurti įspūdingų gėlynų....
Specialistė atskleidė vaismedžių ir vaiskrūmių sodinimo ypatumus

Specialistė atskleidė vaismedžių ir vaiskrūmių sodinimo ypatumus

Darbai sode, darže bei gėlyne įsibėgėja. Balandžio mėnesį laikas sodinti uogakrūmius ir vaismedžius, dekoratyvinius augalus bei gėles, į dirvą sėti ankstyvąsias daržoves. Pasirodo, sulaukti gausaus uogų ir vaisių derliaus gali pavykti žinant vos kelias pagrindines taisykles....
Tvirtas bičių valstybės pamatas

Tvirtas bičių valstybės pamatas

Bitės žemėje egzistuoja apie 13 mln. metų. Šie vabzdžiai ir jų gyvenimo būdas per tiek laiko nelabai pasikeitė. Iki šių dienų bitės lanko žydinčius augalus, renka nektarą, žiedadulkes. Kiekvieną jų avilį galima laikyti atskira respublika, kurios gyventojai puikiai žino savo vietą ir pareigas. Kuo...
Jauki svetainė šeimos laikui kartu: interjero dizainerė atskleidė, nuo ko pradėti

Jauki svetainė šeimos laikui kartu: interjero dizainerė atskleidė, nuo ko pradėti

Daugelis mūsų šiomis dienomis kaip niekada daug laiko praleidžia namuose su šeima. Tapo itin aktualu turėti erdvę, kurioje visi šeimos nariai galėtų susitikti, jaustųsi jaukiai ir patogiai. Dažniausiai namų centras yra svetainė. Tačiau ką daryti, jei ji neprimena tos erdvės, kurioje visa šeima...
Spalvingos ir vertingos paprikos

Spalvingos ir vertingos paprikos

Spalvų, įdomių formų bei kitokio skonio išsiilgę daržovių augintojai renkasi saldžiųjų bei aitriųjų paprikų veisles. Jų yra tiek daug, kad išsirinkti – nelengva užduotis, juolab kad selekcininkai kasmet pristato nemažai naujovių....
Grietinėlė ir kaklaraiščiai – ingredientai įspūdingiems margučiams išgauti

Grietinėlė ir kaklaraiščiai – ingredientai įspūdingiems margučiams išgauti

Nors būdų, kaip marginti kiaušinius, rodos, netrūksta, tačiau išradingumui ribų nėra. Todėl artėjant gražiausiai pavasario šventei, šv. Velykoms, ekspertai siūlo pasitelkti ingredientus ir priemones, kurių dar neišbandėte. Tam puikiai tiks net ir grietinėlė ar šilkiniai kaklaraiščiai....
Nauji skoniai Velykoms: trijų išskirtinių kiaušinių pagardų receptai

Nauji skoniai Velykoms: trijų išskirtinių kiaušinių pagardų receptai

Artėjant Velykoms tai gali tapti priežastimi dar kruopščiau susiplanuoti, ką patieksite savo artimiesiems ant stalo. Velykoms tautiečiai jau pradėjo ruoštis, tad dalijamės trimis originaliais pagardų receptais, kurie suteiks kiaušiniams kitokį skonį....
4 taupūs būdai padengti Velykų stalą

4 taupūs būdai padengti Velykų stalą

Nors šiemet šv. Velykas daugelis švęsime mažomis grupelėmis, dviese ar net po vieną, šventinę nuotaiką susikurti vis tiek galime. Velykiniai pusryčiai – pagrindinis šventės akcentas, o gražiai padengtas stalas tikrai pakels ūpą. IKEA interjero dizaineriai dalijasi idėjomis stalo dekoravimui....
Papuoškite savo gėlyną: svaigus tuberozų aromatas

Papuoškite savo gėlyną: svaigus tuberozų aromatas

Tuberozų žiedai nuo seno labai vertinami dėl savo egzotiško, salsvo kvapo. Sakoma, kad jų aromatas mažina nuovargį ir stresą, veikia kaip afrodiziakas, sužadina mūsų juslines galias ir įkvepia meilei....
Pavasariniai darbai kieme, kuriuos atlikti reikia jau dabar

Pavasariniai darbai kieme, kuriuos atlikti reikia jau dabar

Esame priversti sulėtinti gyvenimo tempą, tačiau tai reiškia, kad daugiau laiko galime praleisti namuose: pabūti ir pabendrauti su šeimos nariais, kartu nudirbti pavasarinius darbus kieme, kuriems oro sąlygos šiuo metu ypač palankios. Darbuodamiesi nuosavo namo kieme ne tik saugiai, nesukeldami...
Ką veikti karantino metu: kaip pasigaminti adatinę?

Ką veikti karantino metu: kaip pasigaminti adatinę?

Siaučiant koronavirusui ir įsigaliojus karantinui atsiranda daugiau nei įprastai laisvo laiko, kurį galima išnaudoti pasigaminant daiktą, kuris gali praversti kiekvienai namų šeimininkei – adatinę....
Gyvenimas prie būdos – kokios pasekmės augintiniui?

Gyvenimas prie būdos – kokios pasekmės augintiniui?

Retai pamatysime nuosavą namą, kuriame augintiniai gyvena po vienu stogu su šeimininkais. Šuo, gyvenantis kieme ir atliekantis sargo funkciją, yra tarytum savaime suprantamas dalykas. Vis dėlto, tokiomis sąlygomis laikomus šunis šeimininkai neretai pamiršta, o laiko jų priežiūrai ir geresnių sąlygų...
Pusryčiai su avokadais: kodėl verta rinktis ir ką galima pasigaminti

Pusryčiai su avokadais: kodėl verta rinktis ir ką galima pasigaminti

Avokadai jau keletą dešimtmečių karaliauja pasaulio virtuvėse. Juos renkasi sveiko maisto ieškotojai, vegetarai, gurmanai ir egzotikos mėgėjai. Šįkart apie tai, kad avokadai ypač tinka pusryčiams, nes gali pakeisti sumuštiniams naudojamą sviestą, be to, dera su daugeliu produktų....
Ką reikia žinoti apie dekoratyvinių žiurkių auginimą?

Ką reikia žinoti apie dekoratyvinių žiurkių auginimą?

Sakoma, jog žiurkės yra pačios protingiausios graužikų pasaulyje. Jos yra švelnaus charakterio, prieraišios bei socialios, reaguoja į vardą, įvairius kvapus ir puikiai prisimena smulkmenas. Daugelis renkasi auginti šiuos gyvūnėlius, nes jų priežiūra nėra reikalaujanti daug laiko ir pastangų, tačiau...
Kaip pienas, sūris, varškė ant mūsų stalo

Kaip pienas, sūris, varškė ant mūsų stalo

Dažnai kalbame apie įvairių pieno rūšių skirtumus, poveikį sveikatą. O ar žinome, kada ir kaip jis atsirado ant mūsų stalo, kaip kito jo gamyba? Apie tai kalbėjomės su ilgamete Lietuvos nacionalinio kultūros centro etnologe, kelių knygų apie tradicinį maistą autore Nijole Marcinkevičiene....
Lietuviško daržo pažiba – burokas: kaip išsaugoti naudingiausias savybes?

Lietuviško daržo pažiba – burokas: kaip išsaugoti naudingiausias savybes?

Lietuvių pamėgtas burokas – tikrai galinga daržovė. Ir labai lietuviška. Ją tautiečiai deda visur: į sriubą, salotas, sviestą, saldainius ir net į biskvitą. Nuo Viduržiemio jūros krantų pasiekęs lietuviškas žemes, jis čia gerai prigijo, o šeimininkės ir virėjai pamėgo nestipraus skonio, ryškios...
Šuo – ne tik geriausias draugas, bet ir terapeutas

Šuo – ne tik geriausias draugas, bet ir terapeutas

Jau nuo neatmenamų laikų šuo yra laikomas geriausiu žmogaus draugu. Šie prieraišūs, ištikimi ir draugiški gyvūnai jau seniai užsitarnavo garbingą vietą mūsų namuose ir gyvenime. Šuns ir žmogaus ryšys yra itin stiprus, todėl įvairiose gyvenimo srityse mes be jų sunkiai išsiverstume. Šie gyvūnai yra...
Specialistė primena: daržovių ir gėlių mėgėjams laikas sukrusti

Specialistė primena: daržovių ir gėlių mėgėjams laikas sukrusti

Nors vasarį kojos į daržą ir neįkelsit, jau pats laikas pradėti rūpintis būsimu daržovių derliumi. Kokius darbus reikėtų atlikti jau dabar, kad pirmieji galėtumėte džiaugtis pačių užaugintomis gėrybėmis, pataria „Senukų“ specialistė Vitalija Rylienė....