Vairuotojų pavežėjų dėmesiui: naujas siūlymas dėl 0 promilių

Vairuotojų pavežėjų dėmesiui: naujas siūlymas dėl 0 promilių


Lengvaisiais automobiliais keleivius už atlygį pagal užsakymą vežantiems vairuotojams siūloma nustatyti griežtesnę neblaivumo normą – 0 promilių ir už tokį pažeidimą iki 300 eurų didinti administracinę atsakomybę.


Tai siūlančias Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo ir Administracinių nusižengimų kodekso pataisas įregistravo Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas konservatorius Jurgis Razma.


Pasak jo, priėmus siūlomą pakeitimą, reikalavimai, keliami taksi vairuotojams ir pavežėjams, būtų sulyginti.


„Vairuotojams pavežėjams turi būti taikomos analogiškos taisyklės, kaip ir taksi vairuotojams, nes vairuotojo atsakomybė ir pavojus keleiviams yra identiškas“, – Eltai sakė J. Razma.


Pagal jo įregistruotas Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas, lengvaisiais automobiliais keleivius už atlygį vežantys vairuotojai būtų laikomi neblaiviais, kai etilo alkoholio koncentracija jų iškvėptame ore, kraujyje, šlapime, seilėse ar kituose organizmo skysčiuose yra daugiau kaip 0 promilių (o ne 0,4 promilės, kaip yra taikoma šiuo metu). Galiojančiame įstatyme taksi vairuotojams taikomas  0 promilių reikalavimas.

REKLAMA


Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimo projektu J. Razma siūlo neblaiviems vairuotojams pavežėjams nustatyti baudą nuo 150 iki 300 eurų. Tokia pat atsakomybė šiuo metu taikoma taksi vairuotojams.


J. Razmos nuomone, keleivių apsauga turi būti vienoda, o profesionaliai veiklą vykdantiems vairuotojams turi būti taikomi vienodi reikalavimai ir atsakomybė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)