Prezidento rinkimai ir Referendumas dėl pilietybės išsaugojimo: kur balsuosime užsienyje?

Prezidento rinkimai ir Referendumas dėl pilietybės išsaugojimo: kur balsuosime užsienyje?


Kitų metų gegužės 12 d. vyksiančių Respublikos Prezidento rinkimų ir Referendumo dėl Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo metu balsuoti bus galima ne tik Lietuvoje bet ir užsienyje. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino diplomatinių atstovybių, konsulinių įstaigų ir papildomų balsavimo vietų užsienyje sąrašą.


Iš viso užsienyje gyvenantys arba viešintys Lietuvos Respublikos piliečiai galės balsuoti 52 Lietuvos Respublikos ambasadose ir konsulinėse įstaigose.


Taip pat įsteigtos 9 papildomos balsavimo vietos tose vietovėse, kuriose įsikūrusios gausios lietuvių bendruomenės: Pasaulio lietuvių centre Lemonte (JAV), garbės konsulate Toronte (Kanada), Rytų Londone (Jungtinė Karalystė), Lidse (Jungtinė Karalystė), Danganone (Jungtinė Karalystė), Edinburge (Jungtinė Karalystė), Piterbore (Jungtinė Karalystė), Lisabonoje (Portugalija) ir Tenerifėje (Ispanijos Karalystė).


Artimiausiu metu VRK planuoja paskelbti registracijos balsuoti užsienyje pradžią. Tie rinkėjai, kurie gegužės 12 d. planuoja būti ne Lietuvoje, galės užsiregistruoti atvykti į konkrečioje užsienio valstybėje esančią Lietuvos Respublikos diplomatinę atstovybę ir balsuoti gyvai arba pateikti savo duomenis ir balsavimo biuletenius iki rinkimų gauti paštu į gyvenamąją vietą pasirinktoje užsienio valstybėje.

REKLAMA


Lietuvoje gyvenantys rinkėjai rinkti Respublikos Prezidentą ir balsuoti Referendume dėl Konstitucijos 12 straipsnio keitimo galės 1895 rinkimų apylinkėse.


2024 m. Respublikos Prezidento rinkimai ir Referendumas dėl pilietybės išsaugojimo vyks gegužės 12 d.


https://infogram.com/balsavimo-uzsienyje-vietu-sarasas-2024-m-lentele-1h0r6rpjzmg3l2e?live







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)