R. Matonis: atsidarius barams ir kavinėms, karantino pažeidimų kol kas nepadaugėjo

R. Matonis: atsidarius barams ir kavinėms, karantino pažeidimų kol kas nepadaugėjo


Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio teigimu, ketvirtadienį visoje Lietuvoje atsidarius viešojo maitinimo įstaigoms, daugiau nei įprastai karantino pažeidimų nebuvo užfiksuota.


Iš viso ketvirtadienį užfiksuoti 68 karantino pažeidimai. Dažniausiai ir toliau nesilaikoma daugiau kaip vieno namų ūkio kontakto ribojimų – už tai ketvirtadienį nubausti 62 asmenys. Dėl saviizoliacijos reikalavimų nesilaikymo fiksuoti 4 pažeidimai, o dėl kaukių nedėvėjimo dar 2 atvejai.


R. Matonio teigimu, savaitgalį policija ir toliau daugiausiai koncentruosis į viešąsias erdves ar galimų švenčių vietas. Taip pat sieks užtikrinti, kad barai nedirbtų ilgiau nei iki 21 val.


Nuo ketvirtadienio Vyriausybės sprendimu veiklą atnaujino lauko kavinės.


Nuo balandžio 22 dienos veiklą atnaujinti gali viešojo maitinimo įstaigos, restoranai, kavinės ir barai, kai užsakytas maistas ir gėrimai vartojami prie atvirose erdvėse esančių staliukų, prie vieno staliuko leidžiant sėdėti ne daugiau nei 2 asmenims, išskyrus vienos šeimos ar vieno namų ūkio narius. Veiklą šios įstaigos gali vykdyti nuo 7 iki 21 valandos.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)